nazad na vrh

Vučić najavio izgradnju Nacionalnog groblja

BEOGRAD, 27. mart 2020, (Njuz)- Srbija će uskoro dobiti Nacionalno groblje, obećao je predsednik Aleksandar Vučić u svom obraćanju medijima.

Predsednik veruje da je ovo pravi korak u suzbijanju epidemije koronavirusa i da njegove rezultate možemo očekivati uskoro.

– Država i struka su reagovale pravovremeno i učinile sve da smanje razmere epidemije i ublaže njene posledice – jasan je predsednik čije navode je potvrdio i naš ugledni pulmolog dr Branimir Nestorović.

– Uprkos našim apelima, neodgovorni pojedinci ne poštuju preporuke državnih organa, šetaju se ulicama, parkovima, druže se, razgovaraju i tako šire virus. Slična stvar je sa ljudima iz dijaspore koji su nagrnuli u Srbiju jer znaju da ovde mogu da dobiju besplatnu zdravstvenu zaštitu – razočarano je zaključio Vučić i nastavio. – Pažljivo sam analizirao kapacitete Lešća, Novog groblja, Orlovače i shvatio da nam ne preostaje ništa drugo sem izgradnje potpuno novog Nacionalnog groblja. Biće to jedinstven projekat u Evropi sa ekskluzivnim sadržajima koji će ispunjavati sve kriterijume korisnika. Novca u budžetu ima dovoljno, a ovaj projekat će pozitivno uticati na našu građevinsku industriju i povećati rast BDP-a – istakao je on.

Predsednik se još jednom osvrnuo na odgovornost građana tokom vanrednog stanja i pozvao ih da ostanu u svojim kućama.

– Ja vas molim, nemojte izlaziti iz svojih domova bez preke potrebe. Situacija je svakim danom sve teža. Virus se širi neverovatnom brzinom, a broj žrtava će biti sve veći. Ako se nastavi ovakva nedisciplina, moraću da posegnem za još drastičnijim merama – rekao je vidno uzbuđeni predsednik i poručio da građani nemaju nikakvog razloga za paniku.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. i direktna linija Sajam Hala 1 – Nacionalno groblje. Najbolje da to budu katakombe ispod Nacionalnog stadiona i uvesti Kup Srpske Zadušnice. Pre finala svi u obilazak groblja

 2. Овај је решио живе да нас сахрани

 3. Trening doktora u Severnoj Koreji na lečenje koronavirusa. Severna Koreja ima lek za ovu bolest . https://i.postimg.cc/c1MGMP9N/trening-doktora-u-severnoj-koreji-2020-1.jpg

 4. Samo da zavrse spalionicu djubradi svih vrsta, u Vinchi…Ali, to je vec Milanski scenario…

 5. Samo je smrt siguran , nacionalni plan…rece Mirko Topalovic …u filmu…ciju digitalizaciju upravo pratimo…

 6. Eh, daj Bože da AV ni ovo obećanje (po običaju) NE ispuni. Ali, nisam baš siguran…

 7. A da li će za sahranjivanje na tom groblju biti neophodna članska karta, ili će prednost imati oni bez?!

 8. Пуца ми рејтинг, ј.б.м ти корону и несторовића…скапаће ми бирачко тело јебооте…једино на емпатију неку да се повадим…хм, хм, колико оно беше тата има година…шансе да умре ако се зарази су му око 20%, а и наживео се јбг сад…кад већ мора боље сад, може да рикне кад прође кампања јбг, шта ће ми тад, бар 3% рејтинга би добио на црнину…мада, Срби више воле мајке, реално…а и испустила ме на главу кад сам се родио, курва шиптарска…то би било бар 7-8%…ууу јебооте, а тек кад био остао сироче, бар 15% у плусу, јес да имам 50 година, ал* сироче је сироче…кхм… мама, тата, изађите мало из карантина, одпутујте негде, Милано је прелеп у ово доба године…

 9. Ja mislim da će stajati na ulazu i nuditi uslugu narikace.

 10. Ovo više nije zezanje, čovek je sto posto lud!

 11. Hitno je potreban srpski Zelenski, jer nam samo komičar može pomoći i izvući nas iz ovestrahote od vlasti.

 12. Ne bi bilo loše da se izgradi Nacionalno groblje na vodi. Sigurno bi se našao neki sponzor arab ili kinez koji bi nam pozajmio naš novac za realizaciju tog projekta.

 13. Hvala vam . Aj se pozabavite i ovom vojskom na ulicama , zanima me čemu oružje ?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix