njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

24. apr. 2020

Vučić najavio jednokratnu pomoć za penzionere u iznosu od dodatnih 100 metara za šetnju

SRBIJA, 24. april 2020, (Njuz) – Svi penzioneri dobiće u nedelju 26.aprila jednokratnu pomoć u iznosu od dodatnih 100 metara za šetnju, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik se tom prilikom zahvalio penzionerima na strpljenju i na tome što su, kako je rekao, imali vere u mere koje je država sprovela kada su oni u pitanju.

-Hvala penzionerima, gledaćemo da ovo povećanje rastojanja za šetnju dolazi što češće i da bude što veće. Država se tokom vanrednog stanja nije rasipala, stegli smo kaiš kada je u pitanju distanca koju penzioneri smeju da pređu i zbog toga sada imamo dovoljno slobodnih metara da svaki penzioner dobije dodatnih 100 metara za šetnju koje može da iskoristi u celosti sa onih 600 koje već ima. Ovih 100 metara će najviše značiti onima čija deca i unuci žive daleko od njih jer će im u nedelju biti za 100 metara bliži – poručio je predsednik istakavši pri tom da je ovo najveće povećanje dužine za šetanje penzionera u istoriji.

-Pazite, nikada se u istoriji nije desilo da neko za ovoliko metara produži trasu za šetanje penzionera. Ni ekonomski daleko moćnije zemlje od nas nisu uspele ovo da omoguće svojim penzionerima, a jedna mala Srbija došla je u situaciju da svoje najstarije sugrađane može da obraduje da dodatnih 100 metara. To nije mogla da uradi ni jedna Nemačka, niti jedna Francuska, ali smo mi uspeli. Ja bih voleo da svakog dana možemo penzionere da obradujemo sa dodatnih 100 metara za šetnju i obećavam im da ćemo na tome marljivo raditi – rekao je Vučić.

Predsednik je istakao i da će se država potruditi da penzionerima u narednih 7 dana obezbedi i jednokratnu pomoć u vidu dodatnih 5 minuta za kupovinu.

-Radimo na tome da oni kupovinu za prvomajske praznike mogu da počnu već u 5 minuta do 4 i na dobrom smo putu da to obezbedimo – dodao je on.

Nenad Milosavljević

 1. Vodi računa kaže:

  Nemoj da dajete ideje.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Penzioneri su kod njega već više puta izvukli deblji kraj. Neka dobro provere šta je na kraju ovih ,,dužih” 100 metara!

 3. Gebo kaže:

  Penzioneri iz inata izađite da udahnete u prošetate mimo ovoga što ludak priča i policiskog časa. Zli klovn AV vam ugrožava zdravlje i život, probudite se iz zombi stanja

 4. Jovan kaže:

  Ahahaha dobra fora.100 metara -100 evra.Za svaki metra koji penzioneri pređu dobijaju po 1 e.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *