Predsednik kaže da ga ne pitaju da li je babe i dede iz Kine nabavio na crno ili polucrno
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

07. maj. 2020

Vučić najavio nabavku baba i deda iz Kine za decu čiji se roditelji vraćaju na posao

BEOGRAD, 7. maj 2020, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da se privodi kraju nabavka baba i deda za čuvanje dece čiji se roditelji vraćaju na posao.

Prema rečima predsednika najkasnije do kraja nedelje iz Kine stiže prvi kontigent prvoklasnih baba i deda, a do polovine maja će svako dete čiji se roditelj vraća na radno pored sebe imati kinesku babu, ili kineskog dedu.

– Srbija je potpisala ugovore i platila za 20.000 baba i deda, od kojih je oko 11.000 pod našim ključem i stižu u našu zemlju u naredna tri, ili četiri dana. Jurili smo po celom svetu i mučili se da ih nabavimo jer su sada babe i dede deficitarna roba i svi ih traže. Agenti raznih država s koferima u rukama idu po svetu da pregovararaju oko kupovine baba i deda, ali mi imamo tu sreću da sa kineskom Vladom imamo prijateljske odnose i da po tom državnom principu dobijemo priroritet – rekao je Vučić za Njuz.

– Na jedno ili dvoje dece ići će jedna baba ili jedan deda, dok ćemo za porodice sa troje i više dece obezbediti i babu i dedu. Nemojte samo da me pitate kako sam došao do ovolikog broja baba i deda. Šta vas briga kako, da li je kroz nabavku, na crno ili polucrno. A nabavljaću još, pa me gonite jednog dana zbog toga što sam deci nabavio babe i dede. Neću se smiriti dok ih ne nabavim dovoljno jer neću da me sutra neko pita zašto je nečije dete dobilo kinesku babu, a njegovo nije – istakao je predsednik.

Ovim povodom oglasio se i Goran Vesić.

– Grad Beograd je doneo odluku da u ime predsednika Vučića, kao vid podrške akciji nabavke baba i deda, podeli Beograđanima 10.000 tetaka za čuvanje dece – izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda i dodao da Đilas to nikada ne bi uradio jer njega zanimaju samo njegova deca.

Soko Sokolović

 1. scoby kaže:

  Konačno će sva srpčad, a ne samo mali Vukan, umesto srpskog progovoriti na kineskom.

 2. voya montoya kaže:

  A sve je pocelo sa patrolom kineskih milicionera.. u Kneza Mihajla… I uz fanfarijade Grada Beograda…I uz srpsku parolu , Kina do Tokija…!??

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Vladalac je baš pun para, pa se rasipa. Zar nije bilo bolje da je na ove poslove zaposlio izbjeglice za koje je Srbija dobila pare od EU?!

 4. Ja sam kaže:

  Hocu vulinovu tetku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *