Vučić obećao da će svi penzioneri osetiti boljitak vraćanjem analognog signala na koji su navikli
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

20. maj. 2015

Vučić obećao penzionerima da će vratiti analogni signal pre kraja mandata

BEOGRAD, 20. maj 2015, (Njuz) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će do kraja svog mandata vratiti analogni signal svim penzionerima koji su bili prinuđeni da pređu na digitalizaciju.

– Kupovina set top box uređaja zbog prelaska na digitalni signal nije mala stavka za penzionere jer to čudo košta oko 3000 dinara. Obećavam da će do kraja mog mandata svi penzioneri osetiti boljitak tako što ćemo vratiti analogni signal na koji su navikli, a svima koji su kupili risiver pare će biti refundirane – rekao je Vučić. – Moguće da će nekima analogni signal biti jači nego ikad, dodao je on.

Srpski premijer je rekao da država mora misliti na svoje najstarije sugrađane jer mnogi ljudi u Srbiji danas žive od njih.

– Gledanje Boljeg života, Slagalice, Šarenice i Parova nije isto kroz digitalnu sliku i kroz stari dobri analogni signal za koji su mnogi penzioneri vezani još od rane mladosti. U Srbiji izumiru zanimanja poput nameštača antene, tako da će svakom, ko je protivno svojoj volji morao da se modernizuje, biti vraćeno pravo da ostane konzervativan. Boriću se da se to desi i pre kraja mog mandata, možda već do kraja godine, kako neki zli jezici ne bi istrgli moju izjavu iz konteksta i protumačili to kao previše dug period – zaključio je Vučić.

Kako Njuz nezvanično saznaje, u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija već je pokrenuta inicijativa da se u prodaju pusti risiver koji će vraćati analogni signal, a koji će se kupovati kao dodatak uz digitalni set top box paket.

Miroslav Vujović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Bolje bi bilo da obeca da im vrati penziju, pa da penzioneri sami odluce koju kutiju da kupe za svoje pare I stave je pored svog televizora!

 2. zoran kaže:

  Последњи пасус све објаснио – то је сентенца о дигиталном и аналогном вучићу, глупом министру информисања, и још глупљем премијеру владе…

 3. Vojcan kaže:

  A svim gradjanima koji su placali rts pretplatu,vratice istu plus 54% kamate.

 4. Micko kaže:

  :)
  Samo da napomenem, da se ne zbunjuju oni koji su već zbunjeni – i kod digitalne TV i dalje ostaje potreba za zanatom “nameštača antene”, čak često još i veća. :)

 5. zavisha kaže:

  Baba vise i ne zna da upali tv a ni da se snadje sa dva daljinska kad joj neko upali.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *