njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

05. nov. 2018

Vučić obećao po 20 miliona evra svim navijačima ako Srbija dobije organizaciju SP u fudbalu

BEOGRAD, 5. novembar 2018, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obznanio je kandidaturu Srbije za domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine i tom prilikom svim navijačima obećao po 20 miliona evra ukoliko FIFA prihvati njegovu inicijativu.

– Srbija je prethodnih godina napredovala na svim poljima i potpuno zaslužuje da bude organizator Svetskog prvenstva – obajsnio je Vučić – Pričao sam sa svojim prijateljima iz zemalja regiona i spremni smo da zajedničkim snagama radimo na ostvarenju ovog cilja. Srbija kao lider regiona je spremna da učini korak napred i zato obećavam da ćemo svakom navijaču uplatiti 20 miliona evra ukoliko dobijemo organizaciju ovog velikog takmičenja – poručio je predsednik i istakao da u budžetu ima dovoljno novca za ovu namenu jer je Srbija danas finansijski stabilna i uspešna zemlja sa rekordnim rastom BDP-a i suficitom u državnoj kasi.

Inicijativu predsednika su sa velikim odobravanjem podržali i predstavnici Fudbalskog saveza koji ističu da su potpuno spremni za organizaciju ovako zahtevnog takmičenja .

– Ugled srpskog fudbala svakodnevno raste, a ova najava kandidature samo dokazuje da ceo svet prepoznaje uloženi trud i rezultate koji ga prate. Zahvalni smo predsedniku Vučiću što je pokrenuo jednu ovakvu inicijativu i lično obećao da će navijači dobiti po 20 miliona evra ukoliko ostvarimo njegovu nameru. Ovo je prvi put da navijači dobijaju konkretno, realno obećanje sa najvišeg mesta i sigurno će predstavljati veliki motiv za njih da dođu na stadione i zdušno podrže naš državni tim – kažu u FSS.

Oni su dodali i da je Srbija ima kapacitet za organizaciju ovakvog spektakla i da sem par infrastrukturnih problema kao što je manjak stadiona ne postoje prepreke za održavanje Mundijala u našoj zemlji.

Bojan Savić

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Pa ,,kolke novce” će tek dobiti oni sto će da obezbede prigodnu rasvetu gradova učesnika i pobednici tendera za izgradnju stadiona?

  2. voya montoya kaže:

    …Ko zna,mozda i realizuje obecano ako opizdi neka,pomalo zaboravljena pojava-inflacija…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *