nazad na vrh

Vučić obećao po 20 miliona evra svim navijačima ako Srbija dobije organizaciju SP u fudbalu

BEOGRAD, 5. novembar 2018, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obznanio je kandidaturu Srbije za domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine i tom prilikom svim navijačima obećao po 20 miliona evra ukoliko FIFA prihvati njegovu inicijativu.

– Srbija je prethodnih godina napredovala na svim poljima i potpuno zaslužuje da bude organizator Svetskog prvenstva – obajsnio je Vučić – Pričao sam sa svojim prijateljima iz zemalja regiona i spremni smo da zajedničkim snagama radimo na ostvarenju ovog cilja. Srbija kao lider regiona je spremna da učini korak napred i zato obećavam da ćemo svakom navijaču uplatiti 20 miliona evra ukoliko dobijemo organizaciju ovog velikog takmičenja – poručio je predsednik i istakao da u budžetu ima dovoljno novca za ovu namenu jer je Srbija danas finansijski stabilna i uspešna zemlja sa rekordnim rastom BDP-a i suficitom u državnoj kasi.

Inicijativu predsednika su sa velikim odobravanjem podržali i predstavnici Fudbalskog saveza koji ističu da su potpuno spremni za organizaciju ovako zahtevnog takmičenja .

– Ugled srpskog fudbala svakodnevno raste, a ova najava kandidature samo dokazuje da ceo svet prepoznaje uloženi trud i rezultate koji ga prate. Zahvalni smo predsedniku Vučiću što je pokrenuo jednu ovakvu inicijativu i lično obećao da će navijači dobiti po 20 miliona evra ukoliko ostvarimo njegovu nameru. Ovo je prvi put da navijači dobijaju konkretno, realno obećanje sa najvišeg mesta i sigurno će predstavljati veliki motiv za njih da dođu na stadione i zdušno podrže naš državni tim – kažu u FSS.

Oni su dodali i da je Srbija ima kapacitet za organizaciju ovakvog spektakla i da sem par infrastrukturnih problema kao što je manjak stadiona ne postoje prepreke za održavanje Mundijala u našoj zemlji.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Pa ,,kolke novce” će tek dobiti oni sto će da obezbede prigodnu rasvetu gradova učesnika i pobednici tendera za izgradnju stadiona?

  2. …Ko zna,mozda i realizuje obecano ako opizdi neka,pomalo zaboravljena pojava-inflacija…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix