njuz-autor

AUTOR: urednistvo

25. mar. 2013

Vučić odbija da bude premijer zbog suviše malih ovlašćenja te funkcije

Vučić nije zainteresovan za ceremonijalnu premijersku funkciju

BEOGRAD, 25. mart 2013, (Njuz) – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić ne želi da preuzme funkciju premijera zbog znatno manjih ovlašćenja u odnosu na ona koja Vučić ima na trenutnoj poziciji, saznaje Njuz.

Prema našim saznanjima, Vučić smatra da bi ga funkcija premijera ograničavala u realizaciji ciljeva koje je sebi postavio, a koji se tiču važnih nacionalnih pitanja.

– Aleksandar Vučić ne želi da dođe u situaciju da mu vicepremijer „lupa packe“ zbog neke izjave ili da se na njegove odluke i naredbe ne obazire niko osim šefa policije Milorada Veljovića. Takođe smatra da ne bi bio pogodan za učešće u skrivenoj kameri ili pevanje u kafanama, što premijerska funkcija sada podrazumeva – navodi sagovornik Njuza blizak Aleksandru Vučiću.

Prema njegovim rečima, sa sadašnje pozicije vicepremijera Vučić može da se bavi korupcijom, odbranom, ekonomijom, privlačenjem stranih investicija, kritikovanjem svojih kolega iz vlasti, filozofijom, sportom, a za sve to bi bio uskraćen ukoliko bi pristao da postane premijer.

– Ceremonijalna funkcija kakva je premijerska je jednostavno suviše ograničena za političara kakav je Vučić. Iako mnogi tumače njegovo odbijanje kao premišljanje, reč je o jednoj krajnje racionalnoj i pragmatičnoj, takoreći veberovskoj, proceni – zaključio je sagovornik Njuza.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Napisao bih nesto al’ ne mogu, ne umem, ne smem…
  Ubi me ovaj njegov pogled.

 2. bik koji sjedi kaže:

  a i morao bi da se druzi sa misom bananom

 3. aleksandar kaže:

  Cim sam cuo za onu epizodu skrivene kamere i otkrivene blende sa Ivicom Rumenonosim, pokusao sam da zamislim istu emisiju sa Vucicem, i kontam kako bi on iste sekunde ugasio tu televiziju, ne televizor, nego televiziju, i sve zaposlene prebacio na neki kanal…

 4. premijer iz senke kaže:

  Znao sam da je ovaj papa samo prelazno resenje…

 5. Malo ja sam kaže:

  Mada, nije iskljuceno da se to nece desiti nakon sto mnogofunkcijski Vucic odrzi Vaskrsnju liturgiju u Hramu svetog Save.
  Trenutno vedzba pojanje i zapovedanje.

  1. scoby kaže:

   A ni ono sa mlekom mu nije loše išlo, kad je obećao da će spustiti nivo kancerogenih otrova ispod 0,05. Nažalost, nakon toga je ”ministar poljoprivredni” ponovo preuzeo svoj resor.

 6. snezana kaže:

  Ja sam konsternirana.

 7. Jan kaže:

  On bi želeo da nasledi Merkelovu , al neće moći ove noći (od 100 godina) .

 8. Славко kaže:

  А кад би могао да организује геј-параде, би ли пристао?

 9. Tagore kaže:

  Student Vučko Stručnjaković do 37. godine mladosti studira na Mašinskom Fakultetu u Nišu i konačno dobija, teško ali pošteno, zasluženu diplomu pogonskog inženjera, pa još godinu dana prostudira celu ABECEDU i kako da se potpiše ”Ing V. Stručnjaković” na obali duboke Nišave.

  Malo godina kasnije Gospodin ”Ing Vučko Stručnjaković” poradi malo, (pet do deset godina), ali jednako brzo dogura i do primerne srpske penzije ”po učinku”, pa me zamoli da mu platum i neke sudske kazne od pe-šes hiljada evrića, što bez greške i učinih pre isplatnog roka.

  Istovremeno poverovah da i mladog penzionera Gospodina ”Ing Vučka Stručnjakovića” neko mora da hrani, pa dragom čoveku poklonih i jedan kompjuter u delovima umotanim u originalnim antistatičnim kesicama, kako bi mladi inženjer dodatkom kućišta mogao da ga montira.
  Godinu dana kasnije penzos Vučko me nazva da mi ostavi sve njegove naprednjačko-dinarske brojeve računa, ”samo da ga ne zaboravim”, pa ga pitah da li je taj nesvrstani računar u delovima već montiran?

  – Još nije; cena kućišta nije data, a može li nešto da se zaradi na njemu – pitanjem mi odgovori Nišlija ”Ing Vučko Stručnjaković”?

  P.S. – Svaka sličnost sa Mašinskim Fakultetom kraj Nišave nije namerna.

 10. seljak kaže:

  Kompletna sudbina srpskih tajkuna je u rukama Aleksandra Vučića koji daje naloge policiji da ih hapsi, sudijama da ih osude, raspušta vladu i obavlja druge odgovorne zadatke. Šta bi mi bez njega? Policija više ne obavlja svoje radne zadatke bez njegovog naloga, a tužioci i istražne sudije ne pokreću procese bez njegove odluke.

  On odlučuje i koliko smemo popiti aflatoksina u mleku, kakvog će kvaliteta biti nafta koju će kupovati seljaci na NIS-ovim pumpama, od koga ćemo uvoziti i kome ćemo izvoziti jabuke sa pesticidima, kada ćemo se priključiti Evropskoj Uniji, smenjuje i postavlja ministre. Šta je bio onomad drug Staljin u Rusiji to je danas drug Vučić u Srbiji.

  1. Slavisha kaže:

   Pa kad još stigne da čita Vebera?

  2. Tagore kaže:

   Narodni fakultet, narodni mašinski inženjer, narodna banka, narodne pare, narodna krađa naroda, narodni zakon, narodni izbori narodnih političara, narodni ministar pravde…, sve je to od naroda, sve je to za narod…

   Priča se da će sutra i narodna kiparska banka ”Laiki Bank” otvoriti sve bankomate ”Лаики Трапеzа” za naše narodne štediše na Kipru:
   http://bourse.lesechos.fr/medias/2013/03/24/865380_1364208350_865378-1364208297-laiki-bank.jpg

 11. Misantropicus kaže:

  Da bi se bavio ekonomijom, mora da nauci da svira gitaru

 12. Misko kaže:

  Politicar je politicar :) al ovo je extra fora, http://www.politicar.net/definicija-politicara/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *