nazad na vrh

Vučić počeo da se zalaže za Ne Baš Tako Veliku Srbiju

Vučić je koncept Velike Srbije zamenio konceptom Ne Baš Tako Velike Srbije

BEOGRAD, 22. avgust 2018, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić polako se okreće politici Ne Baš Tako Velike Srbije, saglasni su politički analitičari.

Analitičari smatraju da je Aleksandar Vučić davno morao da napusti koncept Velike Srbije jer se ona tokom poslednjih decenija drastično smanjila uprkos svim njegovim naporima.

– Vučić je pragmatičan političar i ispravno je procenio da ideja Velike Srbije ne odgovara aktuelnom trenutku, a još manje njegovoj želji da što duže ostane na vlasti. Zato je svoju politiku prilagodio i počeo da zastupa koncept Ne Baš Tako Velike Srbije – kaže analitičar Zvonko Zarić iz Instituta za proučavanje teritorijalnih alternativa i praćenje trenutne veličine Srbije iz Sremske Kamenice.

Sa druge strane, analitičar Bojan Tešić navodi da je zanimljivo i to što, za razliku od perioda kada je želeo Veliku Srbiju i kada je tačno znao dokle treba da sežu njene granice, Vučić je danas po  tom pitanju mnogo fleksibilniji.

– Njemu je prihatljivo da granica ide linijom Zubin Potok-Leposavić-Kosovska Mitrovica, ali ako bude išla i linijom Medveđa-Preševo-Bujanovac, neće se buniti. Verovatno će biti onih koji će mu zamerati zbog Nebaštakovelikorpske politike, ali to je teret svakoga ko se zalaže za politiku obrnute hegemonije ili takozvane hegemonije ka unutra – zaključio je Tešić.

Nenad Milosavljević

  1. Ovo je jedna od retkih Njuzovih vesti gde nema ni malo Šale.

    Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Nije ni kao šala duhovito

    Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Uostalom smatram da AV-a i AV-ovce treba umlatiti govnjavim toljagama!

    Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix