njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. sep. 2020

Vučić položio kamen temeljac u kacu kupusa u Vrnjačkoj Banji

BEOGRAD, 21. septembar 2020, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas kamen temeljac u kacu kupusa zemljoradničke zadruga “Pamat” iz Vrnjačke Banje.

Predsednik je kamen temeljac svečano položio na vrh pune kace kupusa u prisustvu Milijane Pađen, direktorke pomenute zemljoradničke zadruge i drugih predstavnika te kompanije.

Polaganje kamenja temeljca usledilo je nakon što je kupus naliven, a predsednik Vučić je tom prilikom izjavio da će Srbija u budućnosti u kiseljenje kupusa ulagati još više nego do sada.

– U vreme bivše vlasti u kiseljenje kupusa nije uložen ni jedan jedini dinar, čak su i rasprodali sve buriće i kace. Mi smo počeli da obnavljamo kiseljenje kupusa i Srbija nije kiselila nikada više kupusa nego sada. Čak ni u Titovo vreme nije ovoliko kupusa stavljano u kace – ocenio je predsednik.

Prema njegovim rečima, investicije u kiseli kupus ove godine će premašiti  pola miliona evra, a Milijana Pađen je jedan od, kako je rekao, vizionara u oblasti kiseljenja kupusa.

– Milijana je prepoznala potencijal kiselog kupusa, a mi smo prepoznali njen potencijal da prepozna potencijal i to nagradili donacijom od 1,3 miliona dinara. Uveren sam da će, kao što je IT postao nova malina, tako i kiseli kupus postati novi IT – zaključio je predsednik.

Nenad Milosavljević

 1. Milan (nisam odavde) kaže:

  Oprezno sa tim kišeljenjem. Ako se narod previše ,,okiseli”, ko zna šta može da se desi!?

  1. voya montoya kaže:

   Usled povisenih temperatura-usmrdi se i kupus , i tzv. narod…!! I onda se baci…

   1. Milan (nisam odavde) kaže:

    Al ako je okolo sve kontaminirano, nema se ,,dje bačit” pa se svašta desi!

 2. voya montoya kaže:

  Fabrika za proizvodnju kacamaka , otvorice se nakon rekordne berbe kukuruza…???

 3. scoby kaže:

  A sta je sa projektom proizvodnje punjenih lignji u serpici?

 4. Vladimir Nikolic kaže:

  Naprednom sljamu na vlasti na čelu sa AV Pinokiom staviti betonske cipele i baciti u Dunav. Budućim generacijama pokazivati kako prolaze lopovi i ubice i antisrbi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *