nazad na vrh

Vučić položio kamen temeljac u kacu kupusa u Vrnjačkoj Banji

BEOGRAD, 21. septembar 2020, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas kamen temeljac u kacu kupusa zemljoradničke zadruga “Pamat” iz Vrnjačke Banje.

Predsednik je kamen temeljac svečano položio na vrh pune kace kupusa u prisustvu Milijane Pađen, direktorke pomenute zemljoradničke zadruge i drugih predstavnika te kompanije.

Polaganje kamenja temeljca usledilo je nakon što je kupus naliven, a predsednik Vučić je tom prilikom izjavio da će Srbija u budućnosti u kiseljenje kupusa ulagati još više nego do sada.

– U vreme bivše vlasti u kiseljenje kupusa nije uložen ni jedan jedini dinar, čak su i rasprodali sve buriće i kace. Mi smo počeli da obnavljamo kiseljenje kupusa i Srbija nije kiselila nikada više kupusa nego sada. Čak ni u Titovo vreme nije ovoliko kupusa stavljano u kace – ocenio je predsednik.

Prema njegovim rečima, investicije u kiseli kupus ove godine će premašiti  pola miliona evra, a Milijana Pađen je jedan od, kako je rekao, vizionara u oblasti kiseljenja kupusa.

– Milijana je prepoznala potencijal kiselog kupusa, a mi smo prepoznali njen potencijal da prepozna potencijal i to nagradili donacijom od 1,3 miliona dinara. Uveren sam da će, kao što je IT postao nova malina, tako i kiseli kupus postati novi IT – zaključio je predsednik.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Oprezno sa tim kišeljenjem. Ako se narod previše ,,okiseli”, ko zna šta može da se desi!?

  2. Fabrika za proizvodnju kacamaka , otvorice se nakon rekordne berbe kukuruza…???

  3. A sta je sa projektom proizvodnje punjenih lignji u serpici?

  4. Naprednom sljamu na vlasti na čelu sa AV Pinokiom staviti betonske cipele i baciti u Dunav. Budućim generacijama pokazivati kako prolaze lopovi i ubice i antisrbi.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix