njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. jun. 2022

Vučić poručio da sve podatke iz katastra zna napamet

BEOGRAD, 21. jun 2022, (Njuz) – Hakerski napad kojim blokiran rad Republičkog geodetskog zavoda neće ugroziti građane, jer predsednik Aleksandar Vučić zna napamet sve podatke koji postoje u njemu, poručeno je iz predsedništva. Zbog blokade informacionog sistema, preko 170 katastarskih službi već danima nije u mogućnosti da izdaje potrebna dokumenta, što je potpuno zaustavilo promet nekretninama.

– Ljudi kojima smeta napredak Srbije, na različite načine, pokušavaju da nas zaustave, ali su se i ovaj put prevarili – kaže predsednik Vučić. – Blokadom katastra nisu ništa postigli, jer sam na vreme zapamtio sve podatke koji se nalaze u njemu. Obišao sam Srbiju nebrojeno puta, znam svako selo, mesnu zajednicu, ulicu, kuću i svaku katastarsku parcelu. Detaljno sam proučio sve urbanističke i regulacione planove, pa građani stvarno nemaju razloga za brigu. U pola dana i noći znam kome pripada određena parcela, u koju klasu zemljišta je svrstana i mogu da nabrojim sve objekte koji se na njoj nalaze – umiruje Vučić građane.

Stručnjaci koji se bave sajber bezbednošću čine sve kako bi otklonile ovaj problem i odblokirali rad katastra.

– Očekujem da će sistem vrlo brzo opet biti u funkciji i da će katastar proraditi već za koji dan. Do tada, sva potrebna dokumenta ću izdavati ja. Svako jutro, od pet sati primaću građane kojima je potreban izvod iz katastra. Dovoljno je da se građani pojave sa ličnim dokumentima, a ja ću im izdiktirati sve neophodne podatke – poručio je predsednik.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *