njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

14. aug. 2018

Vučić postao donor srca Srbije

BEOGRAD, 14. avgust 2018, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da donira srce Srbije, javljaju domaći mediji.

Vučič kaže kako se na ovaj potez odlučio jer je osetio kako mu srce Srbije više nije potrebno.

– Od kada je usvojen Zakon o presađivanju organa, automatski smo svi postali donori, pa je došao red i na mene da poklonim neki od svojih organa. Pošto nisam želeo da to bude neki sporedni organ poput slezine ili žučne kese, odluka je pala na najvažniji organ, srce. Naravno, neću dati svoje srce jer onda ne bih mogao da živim i samim tim da nastavim da budem predsednik, već srce jedne od stvari koje posedujem. Prosto, imam osećaj da srce Srbije ne treba više da pripada meni već nekom drugom kome će biti potrebnije – rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Na pitanje novinara zašto se tek sad odlučio na ovaj potez, predsednik Srbije kaže kako je u poslednje vreme promenio neke stavove i kako više nije protivnik poklanjanja delova svog tela.

– Oni bivši nisu želeli da doniraju ni ono što je njihovo, a kamoli ono što je vlasništvo svih građana Srbije i sa čim nemaju prava da manipulišu. Zato ću ja to da promenim, takoreći hirurškim putem – objasnio je Vučić.

Očekuje se da srce Srbije uskoro bude priznato kao tuđi organ, čime će se otvoriti mogućnost da Srbija polako pokloni sve svoje organe i time postane najposlušniji donor na svetu.

Miroslav Vujović

 1. Баш Рђа kaže:

  Напада Цркву, Владике, Игумане, отима Косово од Срба, пљује по косовском миту и традицији, шири панику и подстиче људе да се исељавају, курчи се искључиво кад је у већини и заштићен, организује масовно вађење органа…ма јок, није Фахри ј.бао Ангелину.

 2. gico kaže:

  Kakav naslov! Vrh

 3. voya montoya kaže:

  Ali jos uvek prodaje bele bubrege,since 1990….skoro kao mesara SID ,koja ponovo radi…!!! Mozak je verovatno zavestao SANU i ustanovi u Palmoticevoj 16…??Usne ce verovatno zavestati SPC-i…? A da,desno mudo,obavezno Draganu-Informeru,trticu ZSO a jadac i pilece,patriotske grudi stranci u povoju,SPAS-u …? Bice,pandlovanje,razgranicenje ili nesto trece…? Korekcija,mozda…!

 4. Dusan Farkas kaže:

  Postalo je tesko citati o njemu i gledati ga cak i na njuzu.Bruka.

 5. Licider kaže:

  S obzirom da je uslov za transplantciju mozdana smrt, zakljucujemo da su svi propisi ispostovani i transplantacija moze da pocne…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *