njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. feb. 2021

Vučić pozvao kineskog predsednika da se vakciniše na Beogradskom sajmu

BEOGRAD, PEKING, 09. februar 2021, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskoristio je priliku da tokom onlajn razgovora pozove predsednika Si Đinpinga da se vakciniše u Srbiji. Vučić kaže da će se vakcinacija kineskog predsednika najverovatnije obaviti na sajmu.

– Ja sam lično zakazao preko portala e-uprava termin za vakcinaciju predsednika Si Đinpinga na beogradskom sajmu. Naravno, već sam rekao predsedniku Kine da u principu može i da navrati i bez zakazivanja, sačeka pola sata-sat i sigurno ga neće vratiti, kaže predsednik Vučić.

Predsednik Srbije kaže da je Srbija trenutno lider u svetu po broju vakcina i da zato ima obavezu da pomogne kome god strancu može.

– Srbija ima mnogo više kineskih vakcina nego Kina, zahvaljujući ozbiljnoj i odgovornoj politici koju vodi naše rukovodstvo na čelu sa mnom. Naša dužnost je da sada omogućimo svim Kinezima i ostalim strancima da dođu do svoje vakcine. Dužnost nam je i obaveza da spasemo čovečanstvo, naglasio je predsednik Vučić.

Kako se nezvanično saznaje, predsednik Si Đinping je rekao da će razmotriti ponudu ali da mora da prekine razgovor jer mu je jako loš internet u spavaćoj.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *