nazad na vrh

Vučić pozvao kineskog predsednika da se vakciniše na Beogradskom sajmu

BEOGRAD, PEKING, 09. februar 2021, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskoristio je priliku da tokom onlajn razgovora pozove predsednika Si Đinpinga da se vakciniše u Srbiji. Vučić kaže da će se vakcinacija kineskog predsednika najverovatnije obaviti na sajmu.

– Ja sam lično zakazao preko portala e-uprava termin za vakcinaciju predsednika Si Đinpinga na beogradskom sajmu. Naravno, već sam rekao predsedniku Kine da u principu može i da navrati i bez zakazivanja, sačeka pola sata-sat i sigurno ga neće vratiti, kaže predsednik Vučić.

Predsednik Srbije kaže da je Srbija trenutno lider u svetu po broju vakcina i da zato ima obavezu da pomogne kome god strancu može.

– Srbija ima mnogo više kineskih vakcina nego Kina, zahvaljujući ozbiljnoj i odgovornoj politici koju vodi naše rukovodstvo na čelu sa mnom. Naša dužnost je da sada omogućimo svim Kinezima i ostalim strancima da dođu do svoje vakcine. Dužnost nam je i obaveza da spasemo čovečanstvo, naglasio je predsednik Vučić.

Kako se nezvanično saznaje, predsednik Si Đinping je rekao da će razmotriti ponudu ali da mora da prekine razgovor jer mu je jako loš internet u spavaćoj.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix