njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. mar. 2020

Vučić predlaže da se umesto održavanja izbora samo pročitaju rezultati

BEOGRAD, 15. mart 2020, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je predlog o otkazivanju izbora zbog epidemije korona virusa, a umesto toga predlaže da se samo pročitaju rezultati izbora, koji su već odavno spremni, saznaje Njuz.

– Greota je da propadnu – kaže predsednik – Sve je još odavno lepo izračunato i spremno, i nedemokratski bi bilo da se ne saopšte. Što se tiče same izborne kampanje i glasanja, to bi u ovom trenutku bilo neodgovorno prema građanima i državi – napomenuo je predsednik Vučić.

Vlada Srbije, kako se navodi, nema ništa protiv ovog predloga.

– Vladavina prava i demokratija su osnovne vrednosti za koje se ova vlada zalaže. Otkazivanje izbora je razuman potez, ali moramo misliti i na budućnost i na ubedljivu demokratsku pobedu SNS, kao i na sve one stranke koje su, prema demokratskom dogovoru, prešle cenzus -izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Prema nezvaničnim informacijama, čitanje rezultata će se simbolično obaviti na dan održavanja izbora, a rezultati su sledeći: Vladajuća partija je osvojila ogromnu većinu, cenzus su prešle one stranke koje su vam prve pale na pamet, a izlaznost je bila prosečna kako ništa ne bi upadljivo odskakalo. Mandati će biti podeljeni prema D'ontovom sistemu.

Viktor Marković

 1. voya montoya kaže:

  …Pobeda je izvesna , kao i pobeda nad NATO virusom 19 zemalja…Samo da RTS verifikuje, a Politika ,obznanise…

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa zar rezultati ovih izbora nisu već bili određeni i poznati. U celoj stvari će jedino Vladalac ostati bez vojne parade, tako da će korona virus Srbiju pogodi najviše u regionu i šire!

 3. Korona kaže:

  Iako je ovo sprdnja, nije nemoguce da ovsko nesto ili slicno i realizuju. Ima li Srbija snage da stane na put ovom ili ce razum i dalhe uzmicati pred ludilom?

  1. Тако је алехандре само гази,ванредно изванредно.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *