nazad na vrh

Vučić predlaže uvođenje 8 radnih dana u nedelji

Skrinšot Insajder
FOTO: Skrinšot Insajder

BEOGRAD, 24. januar 2020, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da treba uvesti 8 radnih dana u nedelji.

– Ne razumem ideju o zabrani rada nedeljom. Ne razumem ni zašto sedmica ima samo 7 dana, od kojih su, pazite sad, dva dana neradna. Zašto bi se neko lišavao prava na rad, ako želi non stop da radi? Ako ja sebe ne uskraćujem za stalni rad, zašto bi se bilo koji građanin Srbije odrekao tog prava? – zapitao se Vučić i izneo ideju o osmodnevnoj nedelji – Kada saberete sve sate spavanja tokom jedne nedelje, dobijete barem još 2 cela dana koji se mogu iskoristiti za rad. Ali da ne kažu kako Vučić uvodi strogoću, neka bude samo jedan dan viška, znači 8 radnih dana. Sve preko 8 dana bilo bi neralno za nas Srbe koji ne volimo mnogo da radimo, već samo kukamo kako nam je teško. Neka Srbija bude prva koja će uvesti 8 dana u sedmici, od kojih bi se radilo 8 dana – kaže predsednik Srbije i nastavlja – Ja osećam kako meni nedostaje barem još jedan radni dan. Guši me nešto čim sednem malo da se odmorim. Dužan sam da građanima obezbedim ono što ja želim sebi, a to je veliki rad. Svaki građanin Srbije mora da ima zagarantovano osmodnevnonedeljno radno vreme – kaže predsednik – Znate, dokle god se mnogo radi, rezultati nisu toliko bitni. Ako se bilo ko nađe da ospori naše izjave o visokim platama ili da kaže “hej, pa ta vaša obećanja se nisu ostvarila”, samo mu treba reći “a koliko ti radiš druže?” ili “čujem da imaš i neradne dane” ili “lepo ti je jer možeš da odeš na odmor jednom godišnje, prijatelju” i ostaće bez argumenata – zaključio je Vučić.

– Aj’ zdravo, idem sad da radim – dodao je on.

Nenad Milosavljević

 1. Mnogo bolje bi nam išlo da AV ne radi ništa…

 2. Prosto. Matematika kaže – ako hoćeš 500€ platu, moraš da radiš 8 dana u nedelji. Dok to ne naučiš nema 500€!
  I nije on kriv što bi neradnici Srbije i pet dana rada i 500€!

 3. Sere.jede govna. Budala neopevana.mrzim sto moram da upotrebim ove izraze ali za takve koji vredjaju inteligenciju ljudi nema drugih komentara. On je sramota koja nam se desila

 4. Bolovanje i dalje ostaje kao mogucnost stim da se moze ostvariti samo u vreme pauze za topli obrok. Pa nek narod bira, hoce li da boluje ili da jede.

 5. Znaci otvoreno je, prvo poglavlje pristupa kineskoj ekonomskoj zajednici…??

 6. Idi leči se idiote bolesni.

 7. Tako je vule samo ostro sukurac 7 dana i 8 bre ima 10 dana da se radi 11-i samo 6 sati skraceno jbg da moze rucak da se skuva rucak i pojede nesto u tih nedelju i po dana :)

 8. Nek organizuje “njegovim” emigrantima da rade bar 2 dana u sedmici ali videti negde emigranta da nesto radi mislim da bi bila – atrakcija…koju nekako ne verujem da cemo ikad videti.

 9. Smešno (tužno) ali istinito je da u Srbiji neke firme rade po sistemu osmodnevne nedelje: 2 dana prva smena, 2 dana druga, 2 dana treća i (kao) 2 dana neradna. Znači ako ciklus započnete u ponedeljak, završavate rad u nedelju ujutro (drugi dan 3.smene). Nedelja se računa kao slobodan dan (iako ste se vratili iz 3.smene). Ponedeljak je pravi i jefini slobodan dan a sutra u utorak započinjete novi ciklus. Sistem se ne obazire na rad vikendom jer isti ne postoji a slobodni dani se zbog sistema stalno pomeraju u nedelji.

 10. Dam ti ja 8 dana odmora!!Stoko dokle trpimo mi ovo?!

 11. srbija! srbija! aco srbine! aco srbine! aco srbine!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix