nazad na vrh

Vučić preuzeo odgovornost za Hristovo stradanje

Lili Marinic
Vučić naglasio da ga je neko pitao da bi i on rekao spasavajte duše FOTO: Lili Marinic

BEOGRAD,  13. april 2015, (Njuz) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da preuzima potpunu odgovornost za stradanje Hristovo na brdu Golgota kod Jerusalima, ocenivši da javnost nikada neće biti zadovoljna iako je od tragedije prošlo već više od 2000 godina.

– Šta je suština – da je neko želeo da spase naše duše. Iako nisam bio upoznat sa situacijom i ja bih mu rekao da me je pitao, spasavaj duše – rekao je Vučić – Javnost sada traži odgovornost i glavu apostola, istih onih koje slavi na crveno slovo svake godine, samo zarad političkih odnosa i poena. E, pa, ne dam Judu – rekao je premijer i dodao da neće dozvoliti hajku na pojedine apostole.

U daljem ekspozeu premijer je istakao da ne zna da li je Juda poljubio Hrista baš pred hapšenje na Getsimanskoj gori, da možda jeste a možda i nije i da to ništa ne menja jer je najvažnije spasavanje duša.

Prema njegovim rečima, javnost bi i u slučaju da Hristos nije spasao duše bila nezadovoljna.

– Šta je trebalo? Da ne bude razapet? Ja prihvatam punu odgovornost za Hristovo raspeće. Sada je najbitnije spasavati duše i ako je za to potrebno da ja stradam, prihvatam to kao svoj posao ali i usud – izjavio je Vučić.

Dejan Nikolić

 1. Sta bi se desilo da se Isus sada vrati medju Srbe i pocne da propoveda na nekom trgu. Zdruzenom akcijom MUP-a i komunalne policije, bio bi uhapsen i poslat u Lazu, prvo zbog krsenja Bozije zapovesti da osim jednog Boga , nema drugih, a onda zbog odrzavanja neprijavljenog skupa na kome je zaplenjen “propagandni materijal”.

 2. To je bilo u petak. Juče je izjavio da ga je sramota koliko je Hristos uspešno vaskrsao zahvaljujući i …. tako dalje.

 3. I političku i moralnu

 4. Vucic je I ovog puta dokazao koliko je odmeren I dostojanstven. Svaka cast.

 5. Da Vucic nije toliko pricao u skupstini o Nojevoj barci na vodi,Isus bi bio spasen,Stefanovic bi Pilata i ekipu jurio do same granice.Mali i Vesic bi isekli krst,2 Vulina bi mu povadili eksere,a Vucic bi ga nosio do VMA,posto helikoptera vise nemamo.

 6. Preterali ste. Vidim kod Vas jaja sa Njegovim slikama i da obradujem komšije penzionere nalepim na desetak komada Njegove slike kao i Vi. Mislim, biće zanimljivo komšijama pa ih zovnem da se tucamo. Dok sam se prošetao do kuhinje po pivo oni se zaigraše pikada sa tim jajima.

 7. И нико да каже хвала вучићу, ни Отац, ни Син, ни Свети Дух, у Јеванђељима ни да ме спомену, ни у апокрифима ме нема, Стари завет ме игнорише, само је вулин једини схватио да је то удар на мене и на владу, вулин је паметнији од мене, оптужују ме зашто нисам васкрсао Сина Божјег у суботу, шта сам чекао до недеље, али људи моји, та није то телепромтовање, и Исус није довољно радио, није поштовао мој закон о раду који сада сви преписују, у суботу је био премлад за одлазак у пензију, а преспавао је васцелу суботу, једва сам га у недељу пробудио, док се вазносио само ми је рекао ” О, ти, што никад не спаваш, одговорност је твоја, и у твојим рукама је Царство Небеско и Царство Земаљско, преузми одговорност за мој други долазак на Земљу, који ће се поклопити са изградњом београда на води и куповином два хеликоптера, са твојим штепом на сингерици у знаменитом Крупњу, паљењем друге пећи у Смедереву, одласком Кинеза из Србије, уласком Космета у албанију…

 8. Одлично!

 9. koliko ce miliona biti spremno da preuzme odgovornost za stradanje vucica

  • Не требају милиони, довољно је само да госпођа из претходне ЊУЗ.нет вести, Нада Мацура, започне свој првојутарњи извештај са његовим именом…

 10. Stefanovic se ponudio da oformi komisiju koja ce da ispita uslove pod kojim je Isus stradao!
  Pouzdano znam da Gasic nema nista sa stradanjem Isusa jer ima dokaze sa naplatne rampe da se nije Telepromtovao cak do Golgote.
  Izjavio je Stefanovic povodom toga.

 11. Još samo da preuzme odgovornost za rušenje Kula Bliznakinja u Njujorku 11. septembra i odlazi u istoriju kao čovek kome je popušio Putin.

 12. За Божић ћемо сазнати да није било безгрешног зачећа, одговорност за грешно зачеће преузеће онај чије се име не изговара, а чија ће реконструисана влада имати јануарско заседање у Витлејему где ће по први пут бити представљени нови министри – Мудраци са истока : Каспар, Мелкиор и Валтазар…

 13. tajna večera a na večeri sve moj do mojega, vulin, mali, veliki…razgalamili se uz vino, odjednom viknu ON: tišina tamo……

 14. Super tekst. Nasmejah se lepo. Svaka cast. Ali jedan savet samo. Naglasite u svakom tekstu PREVELIKIM SLOVIMA da je parodija i da je samo zabavnog karaktera posto ima jos uvek mnogo, ali mnogo glupih ljudi koji misle da je ovo istina :-)

 15. Samo se vi sprdajte, a gde su bili vaši žuti u vreme Hristovog raspeća? A, šta je, pojela maca jezik?

 16. Вучић је озбиљан политичар, што из дана у дан све више доказује пред светом, озбиљан колико је и овај текст површан… нисте добро пренели његову изјаву јер се ради о вишим стварима које ви, господо новинари, очигледно нисте у стању ни ра разумете.

 17. Зато га радикали зову “Јуда”, док не спознају напредњака у себи…

 18. @xy
  Neće mu ga vučić otimati, ima on vibrirajućeg babića.

 19. Ako ovo znači da treba da ih istrpimo još 30 godina, jao si ga nama !
  “Beograd na vodi” je u ovoj situaciji ne realan, a “leksspecijalis” šansa
  da skriveno od javnosti ON i njegovi satrapi smuvaju evriće.
  OSTAVKU JE TREBALO DA PODNESE POODAVNO !!!!

 20. Nije dovoljno “preuzeti odgovornost” nego treba ODGOVARATI za sva sranja koja političari naprave. Zato treba izglasati novi zakon da se POLITIČARIMA MOŽE SUDITI ZA ZLODELA koja su učinili za vreme svoje vladavine. I ako su već javno preuzeli odgovornost za neko zlodelo, izjava treba da se smatra krivičnom prijavom protiv sebe, a javni tužilac posle sprovedene istrage treba da zatraži pritvor za bagru koja bi mogla pobeći u inostranstvo gde je prebacila novac.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix