njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. aug. 2019

Vučić: Prosečna plata će do kraja godine dostići cenu mojih patika

BEOGRAD, 7. avgust 2o19, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će prosečna plata u Srbiji do kraja godine dostići cenu njegovih novih patika, saznaje Njuz.

Vučić je naveo da je dobra vest da će građani od prosečne plate moći da kupe jedan par patika “Ermenegildo Zenja”, ali je loša vest da bi u tom slučaju morali da se odreknu svega ostalog.

– Naravno, moraćemo i dalje da radimo vrlo marljivo i naporno kako bi prosečna plata dostigla punu cenu ovih patika, koja iznosi 560 evra. Za sada smo dostigli tek njihovu cenu na popustu, ali ako se osvrnete sedam-osam godina unazad, videćete da ste u vreme bivše vlasti mogli da kupite tek nešto više od jedne patike, nikako ceo par – objasnio je predsednik.

Mileta Nikolić, finansijski stručnjak iz Instituta za tržišna kretanja i proučavanje vazdušnih đonova iz Sremske Kamenice, navodi da je dobra vest da je srpska prosečna plata dostigla nivo predsednikovih patika, ali ističe da to nije dovoljno.

– Šta je sa predsednikovim kariranim sakoom ili “Loro Piana” jaknom? Tek kada prosečna plata bude dostigla nivo od 2200 evra, koliko ta jakna košta, mi ćemo moći da govorimo o suštinskom boljitku. Patike, naravno, jesu lep korak napred, ali ne smemo tu stati. Nadam se da ćemo za dve, najviše dve i po godine moći da govorimo o prosečnoj plati u visini cene “Zenja” patika bez popusta – zaključio je Nikolić u izjavi za Njuz.

Nenad Milosavljević

  1. Rajko 29 kaže:

    Radikalski lopov

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *