nazad na vrh

Vučić: Prosečna plata će do kraja godine dostići cenu mojih patika

BEOGRAD, 7. avgust 2o19, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će prosečna plata u Srbiji do kraja godine dostići cenu njegovih novih patika, saznaje Njuz.

Vučić je naveo da je dobra vest da će građani od prosečne plate moći da kupe jedan par patika “Ermenegildo Zenja”, ali je loša vest da bi u tom slučaju morali da se odreknu svega ostalog.

– Naravno, moraćemo i dalje da radimo vrlo marljivo i naporno kako bi prosečna plata dostigla punu cenu ovih patika, koja iznosi 560 evra. Za sada smo dostigli tek njihovu cenu na popustu, ali ako se osvrnete sedam-osam godina unazad, videćete da ste u vreme bivše vlasti mogli da kupite tek nešto više od jedne patike, nikako ceo par – objasnio je predsednik.

Mileta Nikolić, finansijski stručnjak iz Instituta za tržišna kretanja i proučavanje vazdušnih đonova iz Sremske Kamenice, navodi da je dobra vest da je srpska prosečna plata dostigla nivo predsednikovih patika, ali ističe da to nije dovoljno.

– Šta je sa predsednikovim kariranim sakoom ili “Loro Piana” jaknom? Tek kada prosečna plata bude dostigla nivo od 2200 evra, koliko ta jakna košta, mi ćemo moći da govorimo o suštinskom boljitku. Patike, naravno, jesu lep korak napred, ali ne smemo tu stati. Nadam se da ćemo za dve, najviše dve i po godine moći da govorimo o prosečnoj plati u visini cene “Zenja” patika bez popusta – zaključio je Nikolić u izjavi za Njuz.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Radikalski lopov

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix