U jednom trenutku "škoda " se čak ugasila pa su je svi pogurali da upali
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

26. jun. 2016

Vučić provozao bivšeg urugvajskog predsednika u svojoj staroj škodi

BEOGRAD, 26. jun 2016, (Njuz) – Tehnički premijer Aleksandar Vučič sastao se juče sa bivšim urugvajskim predsednikom Hoseom Muhikom, nakon čega ga je provozao po gradu u svojoj staroj “škodi”, saznaje Njuz.

Muhika, poznat i pod nadimkom “najsiromašniji predsednik na svetu”, zajedno sa Emirom Kusturicom, došao je u posetu premijeru koji je želeo da mu pokaže da se po skromnosti nimalo ne razlikuje od njega.

– Premijer je predložio da svi sednemo u njegovu rashodovanu “škodu” i provozamo se po krajevima grada koji su poznati po siromaštvu. Vučić nas je vozio pored karton sitija, Marinkove Bare, Kaluđerice i Mirijeva, a tokom vožnje videlo se da ima problema sa promenom brzina jer je auto zaista star. U jednom trenutku “škoda”se čak i ugasila pa smo sva trojica morali da je poguramo, ali srećom bilo je nizbro – prepričava za Njuz detalje ove vožnje Kusturica.

On kaže kako je tokom vožnje kroz Beograd Vučić pozvao gradonačelnika Sinišu Malog, kojeg su potom pokupili u Savamali.

– Vučić je Malom objašnjavao šta sve može da se sredi kako bi to izgledalo skromnije. Pokazivao mu je zgrade koje deluju previše luksuzno i koje bi trebalo srušiti. Na pitanje Malog kako da ih sruši, Vučić mu je nešto šapnuo, ali nisam mogao da čujem šta tačno – rekao je Kusturica.

Nakon što su se provozali starom “škodom”, Vučić je odveo predsednika u svoju garsonjeru da mu pokaže kako skromno živi, a prema rečima Kusturice, bivši urugvajski predsednik je bio toliko opčinjen Vučićevom skromnošću da je odlučio da mu pokloni jedan deo svoje preostale imovine.

Miroslav Vujović

 1. grobi kaže:

  to je originalna škoda iz sivog doma koju je kupio na dobrotvornoj aukciji na kojoj je prikupljen novac za odlazak malog na roland garos

 2. Мирко kaže:

  Ех, да је било прилике да му покаже свој кревет у нишкој касарни..

  1. Vladimir kaže:

   Nemoj tako. Nema on “svoj” krevet, on tamo ode i pita dežurnog kasarne da li ima za njega jedan krevet da bi prespavao. Skrušeno i skromno.

 3. Sp kaže:

  Da bi ostao dosledan svojoj skromnosti, Vučić je na maketi, kulu u Beogradu na vodi zamenio sa pola vekne hleba. Tom prilikom su se mrvice prosule po delu makete na kojoj je Savamala, ali ih je Mali brže bolje počistio, oštetivši je potpuno, ali mandatar, srećom, ništa nije primetio. Muhika je primetio, da je Isus čitav narod nahranio jednom veknom hleba, a da je Vučiću pošlo za rukom da to učini sa pola hleba. Vučić se osmehnuo, ozarenog lica, oborio glavu i za malo zaplakao, ali je zaključio da mu skromnost ne dozvoljava da rasipa suze.

 4. Баш Рђа kaže:

  Вучић има кабриолет, једносед, онај на педале, ал* није ред да се он вози а гости да иду пешке. Ово му је ћалетов ауто, дао му кључеве ал* да се врати до пола десет.

 5. voya montoya kaže:

  Sledeći gost,biće Maradona…Samo ko li je režiser,koji savetuje,a ovaj kao svaki Bosanac,ćera svoje titoističko,dopunjuju se,dopunjuje ga,sopstvenim iskustvom po ključu…

 6. voya montoya kaže:

  Muhika ima i nadimak,PEPE.A ovi naši su braća Pepe la Piu,u prevodu sa fr. t v o r o v i…

 7. zeks kaže:

  Kako sam ja cuo,kao doprinos svoj toj skromnosti, mali gradonacelnik je obecao da ce u buducnosti u Beogradu moci da se koriste samo i iskljucivo stare,pohabane,vec koriscene fantomke,a svako ko se oglusi o ovo obavezujuce uputstvo ce imati posla kako sa nadleznim drzavnim,tako i sa nadleznim mafijaskim organima…

 8. Рубљов kaže:

  …Мало после, аца је одвео госта до калемегданске тврђаве да га упозна са својим братом сиромашком који живи у једнособној катакомби зими, а преко лета у лагуму-гарсоњери од 9 квадрата, једе семење, пије кишницу…и навија за црвену звезду.андреј сиромах, као старији брат, раније је од александра почео да не ради ништа па је зато и сиромашнији, док александар са мање нерадничког стажа, има бенефициран стаж због тежине и ризика на нерадном месту…Мухика је изјавио да, кад би он имао брата, не би били овако сиромашни као браћа вучић. Мухика је још додао и то да је својим очима гледао како старији андреј пујда сиромашну, гладну догу скитницу на александра, и јасно видео да њега пас нема за шта да уједе, колико је сиромашан…А онда су прошла два црквена миша поред андреја сиромашног и уделила му милостињу од два динара…ОООО, КОЛИКО СЕ ЈАДНИЧАК ОБРАДОВАО, БРАТУ ЈЕ ДАО ПОЛОВИНУ МИЛОСТИЊЕ, И РЕКАО МУ ДА КУПИ ЈЕДНУ ЖЕЛЕЗАРУ…

 9. Ja sam kaže:

  Zar ovo nije novi Beokineski elektrobus?
  Viri mu kabl ispod sasije.

 10. duh kaže:

  Evo iz skromnosti padne mi jedna suzica na taj doživljaj.

 11. Ime (obavezno) kaže:

  za dve, najvise dve ipo godine, AV ce obogatiti svoj vozni park jednim semi-novim Moskvicem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *