njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

03. jun. 2020

Vučić savetovao Trampu da svima da po sto evra

BEOGRAD/VAŠINGTON, 3. jun 2020, (Njuz) – Predsednik Vučić uputio je pismo podrške američkom predsedniku Donaldu Trampu u kome ga savetuje da svim građanima, u cilju smanjivanja tenzija, pokloni po sto evra.

Srpski predsednik je naglasio kako je sto evra najefikasnija mera za suzbijanje napetosti i nereda. Pismo prenosimo u celosti.

– Poštovani i uvaženi gospodine Tramp, kada sam video sa kakvim se sve problemima suočava vaša administracija nisam mogao a da ne primetim određene sličnosti sa problemima kakve ja često imam u Srbiji. Zato sam bio slobodan da vas ovim putem posavetujem i pozovem da u vašoj zemlji primenite istu taktiku kakvu sam ja primenio u Srbiji, a u cilju smirivanja tenzija i pripitomljavanja građana. Evo saveta: Svim građanima dajte po sto evra i videćete kako brzo zaboravljaju i na rasizam i na podele u društvu i na životne probleme i na lošu vladavinu. Iako na prvi pogled deluje kako jedna takva relativno mala suma ne može da utiče na pojedinca da promeni mišljenje o navedenim stvarima, iz iskustva koje smo imali u Srbiji, pokazalo se da sto evra jako pozitivno utiču na imidž vlade, imidž predsednika i generalno blagostanje u umu građana. Naravno, možda ćete se upitati zašto im onda nismo dali 200 evra, jer realno, nije neka razlika, ali paradoksalno, naše istraživanje je pokazalo da sto evra ima bolji psihološki efekat nego bilo koja druga, čak i veća suma. U prošlosti se kod nas pokušavalo i sa 1000 evra, međutim veliki je problem ako se obeća neka potpuno nerealna suma kao ova koju je nemoguće isplatiti u narednih milion godina. Građani Srbije su za sto evra bili spremni da pređu preko činjenice da više nemaju medije, da im je zdravstvo nikakvo, da i školstvo propada, da pravosuđe više nije nezavisno, da su obaveštajne službe, vojska i policija sada praktično privatizovane, da je osamdeset posto građana na minimalcu, da je bruto društveni proizvod Srbije na samom dnu Evrope, pa čak i da ja već nekoliko godina vladam kao predsednik kršeći sva ustavna ovlašćenja. Sto evra čine da svi ovi problemi nestanu kao da nikada nisu ni postojali. Nadam se da ćete poslušati moj savet, makar i u formi sto dolara. Iako, opet kažem, sto evra bolje zvuči, kada već sto maraka više ne postoji. Srdačan pozdrav, vaš kolega Aleksandar Vučić.

Viktor Marković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  U dolazećim godinama istoričari će imati težak zadatak da utvrde i razmrse ko je koga savetovo, ko je od koga prepisivao a ko je koga kopirao, medju većim i manjim vladaocims, sa diktatorskim tendencijama, koji su se iznenada pojavili u brojnim zemljama na planeti, početkom XXI veka!

 2. Gebo kaže:

  Mnogo je to odjednom u dve rate, taman toliko.

 3. Branko kaže:

  Veću glupost nisam odavno pročitao.

 4. Kiza kaže:

  Propala vam je fore jer Tramp već daje $1200

 5. voya montoya kaže:

  Desava se desavanje Naroda SAD…Kao nekada u srpskoj istoriji…krajem osamdesetih…Brate Trampe , izdrzi…!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *