njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

21. jun. 2014

Vučić smenio proleće

Vučić nezadovoljan rezultatima koje je postiglo proleće FOTO/Tanjug

Vučić nezadovoljan rezultatima koje je postiglo proleće FOTO/Tanjug

BEOGRAD, 21. jun 2014, (Njuz) – Vlada Srbije je danas jednoglasno usvojila predlog premijera Aleksandra Vučića kojim je sa svoje dužnosti razrešeno proleće, a na njegovo mesto postavljeno leto, saznaje Njuz.

Dugo očekivana odluka rezultat je Vučićevog nezadovoljstva rezultatima koje je proleće postiglo za vreme svog mandata.

– Proleće je više puta pokazalo da ne shvata koliko je ozbiljna situacija u kojoj se Srbija nalazi – tvrdi Vučić – Svi u vladi smo dobro analizirali efekte njegovog rada u prethodnim mesecima i došli do zaključka da je proleće pokazalo nesavesnost i neefikasnost koje su kao rezultat imale katastrofalne poplave u Srbiji. Pored toga, brojne afere koje su pratile njegov mandat su mu smanjile kredibiltet u očima naroda i bilo je neophodno preduzeti konkretne korake. Ceneći sve ove razloge doneo sam odluku da smenim proleće i na njegovo mesto dovedem leto za koje očekujem da ispuni sva moja očekivanja. Ova odluka je lično moja i spreman sam da prihvatim svaku vrstu odgovornosti ukoliko leto ne opravda očekivanja vlade -jasan je premijer.

Leto, koje je preuzelo dužnost danas, tačno u 12:51 priznalo je da je malo zatečeno ovom odlukom vlade, ali da će učiniti sve da opravda poverenje koje mu je ukazano.

– Tek sam preuzelo dužnost, pa vam ne mogu pružiti više informacija o stanju u mom resoru. Podrška koju sam dobio od premijera mi mnogo znači i trudiću se da, svojim rezultatima, zadovoljim njegove kriterijume. Prve vidljive rezultate možete očekivati u julu, eventualno avgustu. U svakom slučaju, dogovor koji imam sa Vučićem je takav da ću za tri meseca podneti izveštaj o radu kada će biti doneta definitivna odluka o mom statusu i daljoj saradnji – izjavilo je leto.

Bojan Savić

 1. Aca Facić kaže:

  Proleće na sud! Očigledno je deal-u s Kosmajcem.

 2. Argh kaže:

  Sada da smeni i osiguranje, jer sve manje ste mi cak i vi smesni. Ovo bezumlje od drustva, ove optuzbe da su svi koji su protiv sns trolovi,zuti, placenici, izdajice mi podgrevaju gnev. 25 godina nas sistematski unistavaju, na izmaku smo reci i smeha. Ovo je najnovija vest http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/475133/PREVARA-Osiguranje-automobila–poskupelo-umesto-da-pojeftini i to posle poplava i ko zna koliko poplavljenih automobila cije ce gazde morati same da plate stetu ili da bace svoje automobile. Nasa realnost ne da lici na vesti u ogledalu, vec kao da zivimo u nekom paralelnom univerzumu, a tezimo Evropi? Ja sam definitvno luda posto mi nista vise nije normalno.

 3. Argh kaže:

  Evo jos jedne novosti koja lici na vest u ogledalu ” Na jezičkom testu otpali su i Radmila Dragićević Dičić, sudija koja predaje na engleskom jeziku u institucijama UN, Slavoljub Carić koji već osam godina zastupa Srbiju pred međunarodnim sudovima, na oba zvanična jezika…” Ali su test prosli oni koje je Strazbur odbio , a zasto? Zato sto smo parodija od drzave http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/475128/BRUKA-Strazbur-nece–sudije-koje-im-Srbija–nudi

 4. celtic kaže:

  Poštovano Ljeto, ne vjerujte mu. Smijeniće Vas u septembru, pa počnite tražiti novi posao. Ljubazni službenici biroa za zapošljavanje će vam sve objasniti. Srdačno vaš, Celtic.

  1. scoby kaže:

   Nema sanse da ga smeni, leto je izabrano na Milankovicevom Konkursu, isto kao (veciti) Direktor policije, ciji moto je : “Cutanje je zlato!”. To ce znacajno olaksati rad Vlade, jer nece morati da brine oko grejanja srbadije, a i poljoprivreda ce procvetati sa 2 zetve godisnje. Ubuduce, recenica: “Zima dolazi!” moci ce da se cuje samo u nekoj od epizoda Igara Prestola.

  2. Jan kaže:

   Sva godišnja doba u našoj politici se menjaju u krug . Jedno vreme su na položaju , onda malo pauziraju pa opet dođu na svoje .

 5. Rados kaže:

  Da li ce Vucic podneti ostavku ako leto donese sušu… :)

 6. Damirkulus kaže:

  Tesko da ce izdrzati i 100 dana.

 7. MRVOjed kaže:

  Premijer je posebno naglasio da leto nije stranacki kadar vec ga je izabrao za ovu funkciju zbog njegove strucnosti.

 8. nadžak efendija kaže:

  Ovo je ozbiljan dokaz šta sve vlada može uraditi jednim potezom za manje od 50 dana rada.

 9. leto forever kaže:

  Kada bi Vucic ostavio leto do sledecih izbora, glasao bih za njega makar ‘leba nemao.

 10. deda Dragan kaže:

  Sada znam zašto Vučić pevuši onu : “SUNCE MOJE MALO”

 11. Ivan_KS kaže:

  Svaka čast Vučiću, za samo par meseci je svojim predanim radom… i požrtvovanjem doprineo da veliki broj ljudi oseti nešto novo na klimatskoj sceni Srbije, koja je bila prehladna. Marija Egelja, Ana Reljić stekle su milionsku gledanost na račun države i sada je došlo vreme da polože račune. Egelja je pre trebalo da razmišlja i brine o plesu pre nego što se upetljala u sve.

 12. Šala na stranu. Interviju premijera je prekinuo Iću, tada je moja majka uletela kod mene u sobu i uspaničeno mi rekla da je Ića prekinuta i da Vučić nešto važno govori. U prvi mah sam pomislio da se nije zaratilo. Pade mi na pamet kriza u Ukrajini…………….
  Odoh da vidim o čemu se radi. Premijer je govorio o smenama u policiji i bio toliko uzbuđen da sam u prvi mah pomislio da je smenio 5.000. policajaca. Nakon pola sata sam shvatio da je premijer smenio 5 policajaca sa dužnosti i razmestio ih na nova mesta u policiji………….

 13. Polovni Buntovnik kaže:

  Jedan isprdak ne čini proleće

 14. ddd kaže:

  Premijer se iskreno nada da će Leto ”zagrejati stolicu” na novopostavljenoj funkciji

 15. celtic kaže:

  Ma, neka samo smijeni one koji ne znaju najmanje 2 svjetska jezika, nemaju stomak i imaju sve svoje zube i kukove.

 16. ac kaže:

  Al mu je uvalio vruc krompir, dajem mu najvise do septembra.

 17. Marko kaže:

  Jel to znaci da vise nikada nece biti proleca?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *