njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. jan. 2021

Vučić spasao Stamatovića iz zavejanog Zlatibora

ČAJETINA, 15. januar 2021, (Njuz) – Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović našao se juče usred snežne mećave iz koje ga je, nadljudskim naporima, izbavio lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saznaje Njuz.

– Žurio sam na svečano otvaranje gondole i uleteo u pravu snežnu oluju. Bilo je nemoguće voziti u takvim uslovima, pa sam izašao iz automobila i krenuo peške – priča Stamatović.

– Dok sam se probijao kroz smetove, vetar je postajao sve jači, a sneg je nemilice padao. Osetio sam da posustajem i da hodam sve teže i sporije – opisuje on detalje drame koju je preživeo i nastavlja – Bio sam na samom izmaku snaga, pao sam na kolena, svestan da nikad neću otvoriti gondolu kada se u tom užasnom kovitlacu vetra i snega pojavio Aleksandar Vučić. Izgledao je potpuno nestvarno, prkoseći oluji potpuno sam, bez kape i kišobrana. Prišao mi je, pružio ruku, podigao iz snega i poveo sa sobom. Kao kroz maglu se sećam ostatka puta. Znam da sam posrtao, padao, da me je Vučić sve vreme dizao i bodrio, da bi me na kraju podigao i odneo do početne stanice gondole. Tu sam se malo zgrejao, došao sebi i popio čaj koji je Vučić platio iz svog džepa – svedoči on o ovom herojskom činu i dodaje da zlatiborska gondola nikada ne bi bila puštena u rad da nije bilo predsednika i njegove divovske hrabrosti.

Aleksandar Vučić nije mnogo želeo da se osvrće na ovaj događaj. Skromno je prokomentarisao da je njegova dužnost da uvek pomaže predsednicima opština i da je najvažnije da je gondola puštena u rad.

– Uvek ću podržati značajne projekte koji vode Srbiju napred bez obzira na politička neslaganja koja možda postoje sa lokalnom vlašću. Bitno je da je Milan dobro i da je zahvaljujući meni ova gondola počela sa radom. Ovo je nešto što će poboljšati turističku ponudu Zlatibora, privući goste iz celog sveta i povoljno uticati na rast BDP-a – istakao je Vučić i pozvao sve građane da se provozaju gondolom od centra Zlatibora do njegovog najvišeg Tornika i uživaju u pogledu na napredak postignut tokom njegovog mandata.

Nenad Milosavljević

 1. Vladimir kaže:

  Vu ste fenomenalni😄

 2. Vlada kaže:

  Stamatovic je pokazao ko je, neverovatno kakva gnjida nemoralna i lopov.

 3. Viki kaže:

  Pa valjda bi ga Vucicevi telohranitelji nosili a ne on. Koja izmisljenja prica!

 4. voya montoya kaže:

  Vidi kapoi bez kappa…!! Stvarno smo u OBRUCU 2020…

 5. Ivan Ivanović kaže:

  Stamativić je “Miloš Obrenović”,ovog doba.Više je dobio,nego izgubio.Gondola je već,bila,puštena u rad,a Vučić je njemu došao “na noge”.On je sačuvao svoj projekat i autoritet,a,Predsedniku Republike,ukazao sasvim primerenu dozu dobrodišlice,u skladu sa funkcijom,ne,ličnošću Vučića.Ne,bojte se vi,za “Ercova”,više je dobio,nego izgubio…poput,Tita,koji je dočekao i pozdravio Hruščova,na Batajnici 1956 god. da,se izvini narodu Jugoslavije za Staljinovu politiku do tada,cela svetska javnost je bila svesna, da je,Tito,u ovome,bio dobitnik!

 6. Mika Aleksić kaže:

  E stvarno ste mentoli. Umreo sam…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *