nazad na vrh

Vučić spasao Stamatovića iz zavejanog Zlatibora

ČAJETINA, 15. januar 2021, (Njuz) – Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović našao se juče usred snežne mećave iz koje ga je, nadljudskim naporima, izbavio lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saznaje Njuz.

– Žurio sam na svečano otvaranje gondole i uleteo u pravu snežnu oluju. Bilo je nemoguće voziti u takvim uslovima, pa sam izašao iz automobila i krenuo peške – priča Stamatović.

– Dok sam se probijao kroz smetove, vetar je postajao sve jači, a sneg je nemilice padao. Osetio sam da posustajem i da hodam sve teže i sporije – opisuje on detalje drame koju je preživeo i nastavlja – Bio sam na samom izmaku snaga, pao sam na kolena, svestan da nikad neću otvoriti gondolu kada se u tom užasnom kovitlacu vetra i snega pojavio Aleksandar Vučić. Izgledao je potpuno nestvarno, prkoseći oluji potpuno sam, bez kape i kišobrana. Prišao mi je, pružio ruku, podigao iz snega i poveo sa sobom. Kao kroz maglu se sećam ostatka puta. Znam da sam posrtao, padao, da me je Vučić sve vreme dizao i bodrio, da bi me na kraju podigao i odneo do početne stanice gondole. Tu sam se malo zgrejao, došao sebi i popio čaj koji je Vučić platio iz svog džepa – svedoči on o ovom herojskom činu i dodaje da zlatiborska gondola nikada ne bi bila puštena u rad da nije bilo predsednika i njegove divovske hrabrosti.

Aleksandar Vučić nije mnogo želeo da se osvrće na ovaj događaj. Skromno je prokomentarisao da je njegova dužnost da uvek pomaže predsednicima opština i da je najvažnije da je gondola puštena u rad.

– Uvek ću podržati značajne projekte koji vode Srbiju napred bez obzira na politička neslaganja koja možda postoje sa lokalnom vlašću. Bitno je da je Milan dobro i da je zahvaljujući meni ova gondola počela sa radom. Ovo je nešto što će poboljšati turističku ponudu Zlatibora, privući goste iz celog sveta i povoljno uticati na rast BDP-a – istakao je Vučić i pozvao sve građane da se provozaju gondolom od centra Zlatibora do njegovog najvišeg Tornika i uživaju u pogledu na napredak postignut tokom njegovog mandata.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Vu ste fenomenalni😄

  2. Stamatovic je pokazao ko je, neverovatno kakva gnjida nemoralna i lopov.

  3. Pa valjda bi ga Vucicevi telohranitelji nosili a ne on. Koja izmisljenja prica!

  4. Vidi kapoi bez kappa…!! Stvarno smo u OBRUCU 2020…

  5. Stamativić je “Miloš Obrenović”,ovog doba.Više je dobio,nego izgubio.Gondola je već,bila,puštena u rad,a Vučić je njemu došao “na noge”.On je sačuvao svoj projekat i autoritet,a,Predsedniku Republike,ukazao sasvim primerenu dozu dobrodišlice,u skladu sa funkcijom,ne,ličnošću Vučića.Ne,bojte se vi,za “Ercova”,više je dobio,nego izgubio…poput,Tita,koji je dočekao i pozdravio Hruščova,na Batajnici 1956 god. da,se izvini narodu Jugoslavije za Staljinovu politiku do tada,cela svetska javnost je bila svesna, da je,Tito,u ovome,bio dobitnik!

  6. E stvarno ste mentoli. Umreo sam…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix