njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. jul. 2019

Vučić: Stefanović je pošteno zaradio novac kojim je kupio diplomu

BEOGRAD, 16. jul 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je kritikovao sve koji dovode u sumnju legalnost fakultetske diplome Nebojše Stefanovića i poručio im da ima dokaze koji nedvosmisleno pokazuju da je ona kupljena pošteno zarađenim novcem.

– Lažna elita daje sebi za pravo da komentariše obrazovanje Nebojše Stefanovića, a on je pametniji i obrazovaniji od svih njih. Vođeni mržnjom oni ne biraju reči i sredstva kako bi ponizili Srbiju i njen narod – ljutito je odgovorio Vučić kritičarima vlasti. – Diploma Nebojše Stefanovića je stečena potpuno legalno, novcem koji je on pošteno zaradio sa svojih deset prstiju. Mislite li da je lako zaraditi i uštedeti dovoljno novca za kupovinu diplome na jednom londonskom univerzitetu. Stefanović je to uspeo uz ogromna odricanja i zato mu treba odati priznanje, a ne provlačiti ga kroz medijsko blato – poručio je predsednik.

On se osvrnuo i na činjenicu da univerzitet na kome je Stefanović diplomirao nije akreditovan kao obrazovna institucija.

– Šta znači akreditacija univerziteta u današnje vreme? Nama je potrebno znanje, a ne formalne titule stečene sedenjem u klupi i učenjem nepotrebnog gradiva. Kakve veze ima što je taj londonski Megatrend imao samo jednog zaposlenog? To je samo dokaz da fakulteti mogu da rade dosta efikasnije i sa manje osoblja bez gomile profesora nakačenih na budžet iz koga primaju visoke plate – rekao je Vučić i nastavio – Iza napada na Nebojšu Stefanovića stoje, Đilas, Jeremić, Obradović, ljudi koji ne biraju sredstva da dođu na vlast i njihova nervoza jer istražni organi proveravaju odakle im novac kojim se finansirali svoje studiranje – rezignirano je zaključio predsednik i iskoristio priliku da pomene da je on najbolji student u istoriji Pravnog fakulteta, ali da to ne voli da ističe jer je po prirodi dobar i skroman čovek.

Nenad Milosavljević

Nije vam dosta Njuza? Hoćete dodatni sadržaj? Podrži Njuz!

  1. scoby kaže:

    Šteta što i svršeni osnovci ne zarađuju pa da pokupuju svoje male mature. Tu bi mogli barem roditelji da pomognu i tako poguraju BDP u neslućene visine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *