Vučić tvrdi da Nikolićevo odustajanje nije mnogo koštalo
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

04. jan. 2016

Vučić traži od Siniše Malog da očisti ulice jer građani troše više para kad mogu da izađu napolje

BEOGRAD, 4. januar 2016, (Njuz) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić naložio je gradonačelniku Beograda Siniši Malom da hitno očisti ulice Beograda jer narod, kako je rekao, „kad može da izađe iz kuća i stanova, on više troši, a tada Srbiji raste BDP“.

Vučić je kritikovao Malog zato što su neke ulice očišćene, a neke ne.

– Juče sam vikao na Malog što je neke delove grada očistio, a neke nije. Kada građani vide neočišćene ulice, oni ne mogu da izađu napolje, pa samim tim i manje troše, jer mogu da troše samo u objektima koji se nalaze van njihovih kuća i stanova – naveo je Vučić.

Prema premijerovim rečima, neke ulice nisu očišćene samo zato što u njima nema nijednog šoping mola.

– Kada vide da u ulici nema šoping mola ili makar tržnog centra, oni uopšte ne čiste. A šta će da rade kada budemo doveli investitore i u svakoj ulici napravimo po jedan šoping mol? Šta će im onda biti izgovor za nerad? – zapitao je premijer.

Vučić je takoše poručio gradonačelniku Beograda da požuri sa čišćenjem ulica, „da ih ne bi on čistio“.

– Siniša, izvedi nove grtalice na ulice, da ih narod vidi, da ne stoje u garažama. I upotrebljavajte nove lopate, da građani vide rezultate naše štednje i odricanja, da najzad možemo da priuštimo nove lopate. Možda se okuraže, pa i oni kupe nove, što u vreme bivšeg režima nisu mogli – rekao je premijer.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Znaci zbog toga ne ciste prilazne puteve do nadzemnih kontejnera, tzv objekata kesirane besplatne brze hrane.
  Oce da uniste konkurenciju restoranima u soping molovima.

  1. Ja sam kaže:

   Aleksandar Vucica Vulin, ministar za socijalu, odlucio je da sve raspolozive snage usmeri u ciscenje snega:
   -Svaki migrant ce dobiti lopatu da cisti sneg. Svi oni koji to odbiju bice najstroze kaznjeni-ostace doveka u Srbiji, izjavio je on i uzeo tri lopate-za svakog sebe po jednu.

 2. Sp kaže:

  Narod ovih dana kupuje tiho, u sebi.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa vlast se pobrinula da gradjani mogu da trose, pa i vise trose a da ne izadju iz kuce. Sta je sa tv taksom i svim drugim doprinosima i povisicama u slicnim oblastima, gde nije potrebno preci prag, a drzava svoje uzme, tj gradjanin trosi!

 4. vitez kaže:

  Da, grdio ga što nije ranije okitio sve ulice, da bi građani všie trošili, pa jeste upravu je premijer jer i gledanje se građanima naplaćuje. Verovatno Mali zato neće da sklanja sneg sa ulica, neka narod ima šta gledati kad plaća. Ma platićemo nek ide život.

 5. scoby kaže:

  Mozda bi ulice bile i ociscene da postoji makar jedno potpuno ispravno vozilo za ciscenje snega. Politikom “stednje” i usmeravanja svih para na Bgd na H2O, gradske vlasti su potpuno unistile zimsku sluzbu, kao onaj pirocanac kome je crkao magarac taman kad ga je naucio da vise ne jede.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *