njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. okt. 2020

Vučić tražio oktobar 2 za formiranje Vlade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio je danas da se za formiranje Vlade omogući oktobar 2, saznaje Njuz.

On je tom prilikom istakao da je tokom cele godine vredno radio na stvaranju nove Vlade i da ne želi da sav njegov trud padne u vodu zbog nedostatka vremena.

– Zahtevam dodatni rok za formiranje Vlade. Smatram da, kao i svaki student, imam pravo na to. To nije kršenje zakona jer ne tražim produžetak postojećeg već uvođenje novog, dodatnog roka, a to nije ista stvar. Ime mandatara je saopšteno pre desetak dana i nije realno da se za tako kratko vreme formira Vlada. Ne samo da nije realno već je i neozbiljno – izjavio je predsednik za Njuz.

– Oktobar 2 je neophodan da bismo imali vremena da nadoknadimo sve što je propušteno u formiranju Vlade tokom proteklih meseci. To nije ničiji hir, već samo želja da nam se omoguće normalni uslovi da uradimo ono što nam zakon i Ustav nalažu i baš me briga šta će neki koji nikada nisu ni probali da formiraju Vladu da kažu. Ovo nije samo borba za dodatni rok već i za radna mesta ljudi koji treba da budu deo te Vlade – objasnio je Vučić.

On je dodao da je bio spreman i da u znak protesta prespava u Vladi sve do ispunjenja zahteva, ali pošto nikada ne spav vreme će ispuniti učenjem za prvi kolokvijum koji ga čeka na Visokoj sportskoj školi strukovnih studija.

Nenad Milosavljević

  1. Milan (nisam odavde) kaže:

    Kad bi malo razmišljao ne bi ovo tražio. Ispadne da mandatar za sastav vlade nije u proces uopšte uključena, pa sve mora da radi sam!

  2. voya montoya kaže:

    Ionako je Oktobarska revolucija pala u dan 7. novembra …!! Pak nek se orijentise…!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *