nazad na vrh

Vučić tražio oktobar 2 za formiranje Vlade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio je danas da se za formiranje Vlade omogući oktobar 2, saznaje Njuz.

On je tom prilikom istakao da je tokom cele godine vredno radio na stvaranju nove Vlade i da ne želi da sav njegov trud padne u vodu zbog nedostatka vremena.

– Zahtevam dodatni rok za formiranje Vlade. Smatram da, kao i svaki student, imam pravo na to. To nije kršenje zakona jer ne tražim produžetak postojećeg već uvođenje novog, dodatnog roka, a to nije ista stvar. Ime mandatara je saopšteno pre desetak dana i nije realno da se za tako kratko vreme formira Vlada. Ne samo da nije realno već je i neozbiljno – izjavio je predsednik za Njuz.

– Oktobar 2 je neophodan da bismo imali vremena da nadoknadimo sve što je propušteno u formiranju Vlade tokom proteklih meseci. To nije ničiji hir, već samo želja da nam se omoguće normalni uslovi da uradimo ono što nam zakon i Ustav nalažu i baš me briga šta će neki koji nikada nisu ni probali da formiraju Vladu da kažu. Ovo nije samo borba za dodatni rok već i za radna mesta ljudi koji treba da budu deo te Vlade – objasnio je Vučić.

On je dodao da je bio spreman i da u znak protesta prespava u Vladi sve do ispunjenja zahteva, ali pošto nikada ne spav vreme će ispuniti učenjem za prvi kolokvijum koji ga čeka na Visokoj sportskoj školi strukovnih studija.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Kad bi malo razmišljao ne bi ovo tražio. Ispadne da mandatar za sastav vlade nije u proces uopšte uključena, pa sve mora da radi sam!

  2. Ionako je Oktobarska revolucija pala u dan 7. novembra …!! Pak nek se orijentise…!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix