Vučić se zahvalio svim novinarima koji su pristali da ga ugoste kad god bi on to poželeo
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

04. nov. 2017

Vučić ušao u Ginisovu knjigu rekorda po broju televizijskih pojavljivanja

BEOGRAD, 4. novembar 2017, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naći će se u čuvenoj knjizi “Ginisovi rekordi”, u njenom izdanju za 2018. godinu.

Kako Njuz nezvanično saznaje, Vučić je ubedljivo oborio rekord koji je držao bivši američki predsednik Bil Klinton, u trajanju od 365 dana, koliko Ginis meri.

– Bilo je teško prikupiti sva televizijska pojavljivanja gospodina Vučića, s obzirom na to da u Srbiji postoji neverovatno velik broj televizija. U ukupan rezultat nisu ušle takozvane “divlje” televizije, odnosno one koje svoj program emituju samo online – rečeno je u saopštenju Ginisa.

U periodu od oktobra 2016. do oktobra 2017. Aleksandar Vučić ima ukupno 34587 pojavljivanja dužih od 15 sekundi, što je bio uslov da se pojavljivanje uvrsti u zvanično merenje. Kako navode iz Ginisovog odbora, to znači da se tokom čitanja ovog teksta, predsednik Srbije trenutno nalazi na minimum tri televizije.

-Ovo nije samo moja pobeda, već pobeda čitavog mog tima, ali i svih novinara koji pristanu da me ugoste kada god to poželim – kratko je izjavio Vučić.

Od 2019. Ginis je najavio uvođenje nove kategorije, “Ukupan broj medijskih pojavljivanja”, u okviru koje će se meriti bukvalno svako javno glasilo, uključujući i onlajn sadržaje, bez društvenih mreža, gde je skoro nemoguće doći do tačne brojke. Iz kuća koje rade press clipping, dobili smo informacije da je Ginis već tražio vođenje tačne statistike za sva pojavljivanja na televiziji, radiju, štampi i vodećim portalima. Dodatno veći rezultat bi mogli da donesu i mogući vanredni parlamentarni izbori, možda čak i referendum za izglasavanje izmena Ustava tokom naredne godine.

Predsednik Vučić najavio je napad na obaranje svog rekorda, ako ne sledeće, onda za dve, najviše tri godine i istakao da mu je drago da je jedna mala Srbija lider u još jednoj oblasti, a predsednik, kao institucija i zaslužuje da ima najveći broj medijskih pojavljivanja.

 1. ZoinMihailo kaže:

  Kada će da se napiše Vaginisova knjiga rekorda za one koji su nam se najviše popeli na…

 2. mixon kaže:

  Ko se pojavljivao gde?

 3. Sančo Pansa kaže:

  Mlad je, ima vremena po mnogo čemu da uđe Ginisovu knjigu rekorda – polako…

 4. Malo mnogo kaže:

  Taj rekord je čist ko suza i potpuno zaslužen.Međutim postoje još neke veštine koje su mu za Ginisa npr. rad bez odmora preko 25 sati,dužina ne odlaska u wc,
  neispunjavanje obećanja, nedoslednost u politici,demagogija,laganje za medalju itd, itd…

 5. zivorad stankovic kaže:

  Ali Bil Klinton nije bio na pinku,ni kod Marica,nemu je samo Levinska pruzila jezik!

 6. milan (nisam odavde) kaže:

  Šta sve ,,jadničak” mora da radi da bi udovoljio opoziciji!

 7. scoby kaže:

  Ostace upamcen kao prvi koji je u novijoj srbskoj istoriji (kao gost Brankice Stankovic), hladnokrvno poubijao u zivom programu sve istinite cinjenice (sa gadljivom grimasom) i proglasio sebe za pobednika…
  Ne znam kao je Brankica izdrzala, ali bilo je mucno to gledati i slusati pun sat vremena.

  1. Александар Hejter kaže:

   Brankica je bila deo te nameštene kečerske borbe, zašto bi se gadila. Ili imaš objašnjenje zašto je sedmično pravila emisije o Koštunici a tek posle 5 godina se setila Velikog Vodje, njegovog bate i ostalih ”saradnika”. Sama pitanja su bila mlaka, nastup neubedljiv da su samo fanatici koji podržavaju ovoga i fanatici koji se lože na Brankicu verovali da se radi o ”sukobu”. Setimo se kako je znala da bude drčna a ovde je izgledala poput poniznog devojčurka tako da ne znam ko mi je bio odvratniji demagog sa svojim bajkicama ili ova kvazinovinarka sa svojim bednim pitanjcima bez i jednog ozbiljnijeg papira kojim bi ga pokopala iako ih je svojevremeno imala na tone, još malo pa bih poverovao da je ustvari Vučićević stavio periku.

   1. peric kaže:

    Ali nije Vucic pobednik. Koliko god se pojavljivao ne moze da pobedi dva-tri masovna pojvljivanja Vulina nedeljno.

  2. peric kaže:

   Brankicino novinarstvo je vrlo upitno, na mnogo nivoa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *