njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. maj. 2022

Vučić zbog uštede prinuđen da bude zakonodavna, izvršna i sudska vlast


BEOGRAD, 26. maj 2022, (Njuz) – Predsednik Aleksandar Vučić ozbiljno pristupa merama štednje pa je odlučio da, u narednom periodu, sam obavlja poslove izvršne, zakonodavne i sudske vlasti. Ovaj potez će znatno smanjiti potrošnju električne energije koja se inače troši u skupštini i drugim državnim institucijama.

– Situacija u svetu je izuzetno teška, a najgore nam tek predstoji – jasan je Vučić. – Preti nam nestašica goriva, struje, osnovnih životnih namirnica, pa svi moramo dati svoj doprinos da bismo što lakše prevazišli ovu krizu. Lično, na sebe sam preuzeo dužnost da objedinim funkcije sudstva, parlamenta i vlade i tako smanjim troškove države. Teret jeste veliki, ali kada su sudbina Srbije i njenog naroda u pitanju svaka žrtva je mala – ističe predsednik.

Ekonomske posledice rata u Ukrajini oseća cela Evropa, a problemi na energetskom tržištu će postati još dramatičniji, predviđa Vučić i poziva građane da brižljivo vode računa o potrošnji.

– Znam da će neki odmah početi da kukaju kako im je teško, ali svi ćemo morati da stegnemo kaiš. Pogledajte samo koliku ćemo uštedu napraviti tako što ću sam raditi posao koji inače obavlja 250 poslanika. Kad na to dodate sudstvo, tužilaštvo, policiju… videćete da je to ogromna ušteda energije za našu malu i siromašnu zemlju. Znam da građani ne mogu da nose moj teret, ali uvek mogu da se ugase neku sijalicu, da se toplije obuku ili manje jedu – poručio je predsednik.

Mirosav Vujović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *