njuz-autor

AUTOR: urednistvo

06. nov. 2019

Vučićev proboj do RTS-a ulazi u udžbenike istorije

BEOGRAD, 6. novembar 2019, (Njuz) – Hrabri proboj predsednika Srbije Aleksandra Vučića do emisije “Upitnik” na Radio televiziji Srbije biće vrlo brzo uvršten u udžbenike istorije za osmi razred osnovne škole.

Vučićev čin bio je toliko herojski da je Ministarstvo prosvete odlučilo da se lekcija o tome nađe već u sledećem izdanju udžbenika.

– Istorija se piše pred našim očima. Proboj predsednika Vučića kroz nepregledne eskadrone opozicije i studentske horde smrti ravan je proboju Solunskog fronta ili pobedi kod Velbužda. Zato je jako bitno da se naša deca upoznaju sa ovim događajem što ranije i da nauče sve o tome – saopštili su iz Ministarstva prosvete.

U tom ministarstvu takođe kažu da su konsultovali više istoričara, te da su oni već počeli da pišu lekciju o proboju takovskog fronta.

– U pisanje ove lekcije biće uključeni stručnjaci za vojnu strategiju, geopolitiku, opoziciju i druge neophodne discipline kako bi lekcija bila što preciznija i istinitija. Samo uz takav pristup biće moguće dočarati deci koliko je predsednik neustrašiv, ali i koliko dobro poznaje taktike i strategiju koje su bile potrebne za proboj opozicionog obruča – kažu u ministarstvu.

Kako Njuz saznaje, nakon lekcije o proboju do RTS-a, u udžbenike će retroaktivno biti dodate i lekcije o feketićkoj golgoti, zatim obrenovački boj protiv poplave, kao i opsada predsedništva.

Nenad Milosavljević

 1. scoby kaže:

  AV se probio do RTS-a noć uoči bombardovanja i odatle spasao majku, uprkos činjenici da bolje od nje zna koliko je bio težak na rođenju. A sinoć ga tamo uopšte nije bilo, ukoliko se nije maskirao u narodnog heroja Simu Spasića i prateće buldoge (”navijače”) iz ekipe:”Poslednja odbrana Berlina”…

 2. Brnabic Ana kaže:

  Mislim, nije u redu da se na ovaj naČin sprdate sa predsednikom. Svi su vec upoznati sa time kako, ovaj, studenti mogu, ovaj, biti naporni. Normalno je da je predsednik morao izbeći takvu, ovaj, skupinu. Sledeci put ćemo gledati da se za predsednikov dolazak do RTS-a, Sarape, ovaj, Pinka, Marica I slicnih insitucija izgrade portali za teleportaciju. Pozdrav, I samo digitalno.

  1. Zoran kaže:

   Jel on nedodirljiv? Jel un uvek u pravu? Jel on bog?

   1. ANA kaže:

    Nevidljivi AVaks?

 3. Viktorija kaže:

  Bilo bi divno da nas sve nateraju da dodatno polažemo tu istoriju. I to da bude obaveza, kao vojska nekad…

 4. voya montoya kaže:

  A Simo… kazu istorijski fakti-postao Rex..??Stalno dzodzi ispred RTS pecine…nekadasnje TV Bastilje…koja se otcepila od Srbije,po drugi puta…

 5. Vladimir Nikolic kaže:

  Na RTS ništa nivo, ide uskoro u bioskopima a i biće naš kandidat za oskara.

 6. milan (nisam odavde) kaže:

  Nikada mu ne bi uspelo da se probije i okupira RTS, da nije tajno pripremio oružje za akciju u skladištu MUP-a!

 7. Strani Placenik kaže:

  Može biti da se telepromtovao kao u reklami na RTS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *