nazad na vrh

Vučićev tekst iz Politike uvršten u obaveznu lektiru

SRBIJA, 16. jul 2019, (Njuz) – Tekst predsednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića “Elita i plebs”, koji je objavljen u dnevnom listu “Politika”, od sledeće školske godine postaće obavezna lektira.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, Vučićev tekst će biti obavezna lektira za sve osnovce od petog do osmog razreda, kao i za sve razrede srednjih škola.

– Već je počelo štampanje teksta godspodina predsednika kao posebne knjige koja će svim učenicima biti dostupna od 1. septembra – navode u Ministarstvu.

Takođe se dodaje da ni učenici nižih razreda osnovnih škola neće biti uskraćeni za upoznavanje sa ovim remek-delom te će se on naći u čitankama za učenike od prvog do četvrtog razreda.

– Tekst gospodina predsednika je najbolji pisani primer šta znači pogoditi “tačno u centar mete” i to svakako moramo da iskoristimo za edukaciju naše dece – ističu iz resornog Ministarstva.

Kako se ističe, ideja je da učenici iz razreda u razred sve dublje proniknu u suštinu i dubinu onoga što je predsednik Vučić napisao.

– Svesni smo da učenici osnovnih škola, za razliku od, na primer, starijih srednjoškolaca, ne mogu odmah da do kraja shvate predsednikove reči. Iz razreda u razred, iz godine u godinu, iznova će čitati ono što nam je predsednik napisao, sve dublje i složenije to analizirati i pronicati sve dublje u suštinu i poruke njegovih reči – poručuju iz Ministarstva prosvete.

Nezvanično se saznaje da postoje predviđanja da će, poput knjiga “Majstor i Margarita”, “Rat i Mir”, “Pop Ćira i Pop Spira” i “Zločin i kazna”, i “Elita i plebs” postati klasik za sve generacije.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Pa bio je i krajnji red da od pisca predgovora za šešeljeve kupusare, AV postane ugledni pisac. Samo, knjiga bi trebalo da se zove ”Majn kampf”…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix