njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. jul. 2019

Vučićev tekst iz Politike uvršten u obaveznu lektiru

SRBIJA, 16. jul 2019, (Njuz) – Tekst predsednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića “Elita i plebs”, koji je objavljen u dnevnom listu “Politika”, od sledeće školske godine postaće obavezna lektira.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, Vučićev tekst će biti obavezna lektira za sve osnovce od petog do osmog razreda, kao i za sve razrede srednjih škola.

– Već je počelo štampanje teksta godspodina predsednika kao posebne knjige koja će svim učenicima biti dostupna od 1. septembra – navode u Ministarstvu.

Takođe se dodaje da ni učenici nižih razreda osnovnih škola neće biti uskraćeni za upoznavanje sa ovim remek-delom te će se on naći u čitankama za učenike od prvog do četvrtog razreda.

– Tekst gospodina predsednika je najbolji pisani primer šta znači pogoditi “tačno u centar mete” i to svakako moramo da iskoristimo za edukaciju naše dece – ističu iz resornog Ministarstva.

Kako se ističe, ideja je da učenici iz razreda u razred sve dublje proniknu u suštinu i dubinu onoga što je predsednik Vučić napisao.

– Svesni smo da učenici osnovnih škola, za razliku od, na primer, starijih srednjoškolaca, ne mogu odmah da do kraja shvate predsednikove reči. Iz razreda u razred, iz godine u godinu, iznova će čitati ono što nam je predsednik napisao, sve dublje i složenije to analizirati i pronicati sve dublje u suštinu i poruke njegovih reči – poručuju iz Ministarstva prosvete.

Nezvanično se saznaje da postoje predviđanja da će, poput knjiga “Majstor i Margarita”, “Rat i Mir”, “Pop Ćira i Pop Spira” i “Zločin i kazna”, i “Elita i plebs” postati klasik za sve generacije.

Bane Grković

  1. scoby kaže:

    Pa bio je i krajnji red da od pisca predgovora za šešeljeve kupusare, AV postane ugledni pisac. Samo, knjiga bi trebalo da se zove ”Majn kampf”…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *