nazad na vrh

Vučićeve konferencije za štampu dobijaju oznaku 18+

Oznaka koja će uskoro stajati pre konferencija za medije

BEOGRAD, 24. avgust 2016, (Njuz) – Konferencije za medije premijera Srbije Aleksandra Vučića ubuduće će nositi oznaku 18+, saznaje Njuz u Regulatornom telu za elektronske medije (REM).

U toj agenciji kažu da ovaj program ubuduće neće biti preporučljiv za gledanje mlađima od 18 godina i da roditelji treba da obrate pažnju da li su im deca pred TV-om u vreme održavanja konferencija.

– Posle dosta razmatranja i analiziranja, morali smo da donesemo zaključak da je u pitanju jedan program prepun agresije, a u poslednje vreme sve je više i neprimerenih i nepristojnih reči. Zato je odlučeno da se televizijama naloži da oznakom 18+ upozore gledaoce da je u pitanju program koji može negativno da utiče na razvoj ličnosti u formiranju, kao što su deca i adolescenti – kaže za Njuz izvor iz REM-a.

Većina članova Saveta REM-a je, kako saznajemo, saglasna u oceni da sporne konferencije za štampu predstavljaju program koji je po mlade opasniji čak i od rijalitija.

– U rijaliti programima se tačno zna šta može da se očekuje i roditelji shodno tome mogu da spreče decu da gledaju televiziju u to vreme. Konferencije za štampu se, međutim, emituju u udarnim terminima i na prvi pogled deluju benigno i bezopasno, ali gledalac u stvari nikad ne može da pretpostavi šta će se tačno desiti. Ispadi i neprimereni sadržaji su učestali i zato smo doneli odluku da adekvatno označimo ovu vrstu programa – navode u REM-u.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Vec odavno njegove konferencije za stampu su ……. u zdrav mozak.

 2. Izgleda da je cenzorima javnog servisa trebalo jednako puno vremena kao i vašim da prihvate novu politiku – šta je za objavljivanje, a šta ne!

 3. aco &/$,;#’,

 4. Ovo vi u nedostatku pravih argumenata? Ustvari, nemate nikakvih argumenata protiv Vucica pa se sluzite ovako niskim, jadnim i bijednim stvarima protiv njega, a za Srbiju vam zaista nije stalo koliko za lanjski snijeg. To vas neko debelo placa sa strane i to je svima jasno samo vama i to, izgleda da je svejedno. Pa neka se zna, pa sta? To je ono kad neko izgubi obraz do kraja pa i ne vodi vise racuna o njemu. Vi ste ga zaista izgubili, nemate nimalo casti ni obraza.
  Ni jednu jedinu pravu cinjenicu protiv Vucica nemate pa izmisljate gluposti, kao da je citav narod nepismen i nerazuman.
  Mislite da ste pametni, a niste. I to narod odlicno vidi.
  Ali, neka, i ovo je dobro da narod vidi ko je skart u drzavi, ko je zaista bez casti i postenja, ko je apsolutno protiv drzave Srbije.
  Zivjela Srbija! Smrt neprijateljima Srbije!

 5. Izgleda da ovaj Njuz objavljuje samo komentare koji se njima dopadaju.
  Bravo.
  “Postenoooooo”!!!

 6. Tako je to kad se Zmaj od Bugojna pojavi na tv…

 7. А јеси се овим причама за малу децу најео гована да сам себи више не верујеш, И такви који називају свој народ олошем, да владају државом. Затвори уста смрдиш до Вуковара будало. Кажеш запамтио си што си писао а ниси запамтио поређај страница ,глупане тупи и неупотребљиви….

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix