Mandatar je najpre pompezno najavljivao da je napisao 450 strana ekspozea
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

09. aug. 2016

Vučiću pre početka sednice promaja oduvala 232 stranice ekspozea

BEOGRAD, 9. avgust 2016, (Njuz) – Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić pročitaće danas, umesto ranije najavljenih 300 strana, svega 68 strana ekspozea, a “krivac” za to je promaja koja je Vučiću malo pre početka zasedanja oduvala čak 232 stranice teksta.

Mandatar je najpre pompezno najavljivao da je napisao 450 strana ekspozea, a kasnije je taj broj smanjio na 300 strana. Ipak, splet okolnosti nije dozvolio da pročita svih 300 stranica već znatno manje.

– Vučić je u skupštinu doneo svih 300 strana, ali je neko nesmotreno otvorio prozor baš kada je on tu hrpu papira spustio na poslaničku klupu. Nebojša Stefanović je jedini video šta se sprema, potrčao i telom se bacio na klupu pokušavajući da spreči papire da odlete, ali nažalost bilo je kasno – navodi reporter Njuza iz Skupštine Srbije i dodaje da su se papiri razleteli po celom zdanju.

– Poslanici vladajuće koalicije odmah su krenuli da sakupljaju papire, a izgleda da je najveći broj papira odleteo u skupštinski restoran, s obzirom na to da je najveći broj poslanika otišao tamo – javlja reporter Njuza.

Premijer Vučić je rekao da, uprkos incidentu, nema vremena za gubljenje.

– Meni papiri nisu potrebni, sve to imam u glavi, ali ne zamerite ako kojim slučajem primetite da pričam nepovezano, to je zato što nisam stigao da po redu poređam stranice koje su preostale – objasnio je Vučić.

Opozicija je, sa druge strane, odlučila da u znak protesta napustila zasedanje.

– Ja za manje od 70 strana ekspozea ujutru ne ustajem iz kreveta – kratak je bio lider Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović.

Prvi čovek Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je skandalozno da se poziv poslanicima upućuje za sednicu na kojoj nema kompletnog ekspozea.

– Ne želimo da slušamo nepotpun ekspoze i skakanje sa teme na temu, toga smo se već naslušali na svim Vučićevim konferencijama za štampu – zaključio je Pajtić.

Predviđeno je da premijer ekspoze čita svega narednih nekoliko sati, osim ako Stefanović u međuvremenu ne prikupi sve razbacane stranice i spakuje ih po redu, u kom slučaju će čitanje ekspozea biti produženo do duboko u noć.

Nenad Milosavljević

 1. Рубљов kaže:

  Склопио је прсте у пирамиду, облизао усне, упасао подваљак, и са осмехом блавора најавио да ће 68 страна читати четири пута, а 28 страна ће прочитати и пети пут…А, онда је, без дигитрона, рачунаљке, абакуса, без потписивања и памћења, без сабирања наглас и на прсте, додао – То је тачно три стотине страна, први пут у историји Србије…

 2. Gradjanin kaže:

  Ekspoze počinje sa životopisom barona Minhauzena koji je rođeni Srbin jer je Ekspoze pun njegovih dogodovština i razmišljanja.

 3. Mali kaže:

  Gde ste nasli tih 230 stranica….

 4. Zoin Mihailo kaže:

  Ulaskom u Skupštinu #ekspoze se smanjio.

 5. Баш Рђа kaže:

  Код “Кинеза” су се већ појавили гоблени “Читачица” са накалемљеном вучићевом главуџом. ХИТ-ЦЕНА, избодите пичкоустог за само 150 динара!

 6. Ja sam kaže:

  Redakcio, sta se desava sa nasim komentarima?
  Cenzura?

 7. koska kaže:

  malom joži krava pojela domaći …

 8. vitez kaže:

  Ma pomešali mu se živci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *