nazad na vrh

Vulin dobio 20 dana nagradnog odsustva

POŽAREVAC, 11. mart 2019, (Njuz) – Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji se nalazi na petnaestodnevnoj vojnoj obuci, dobio je 20 dana nagradnog odsustva i već danas će napustiti kasarnu “Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ministar Vulin je dvadesetodnevno nagradno odsustvo zaslužio zbog izuzetnih rezultata i isticanja tokom vojničke obuke.

– Regrut, ministar Aleksandar Vulin, za kratko vreme pokazao je vanserijske rezultate i zalaganja tokom vojne obuke, kao i isticanje u odnosu na druge regrute. Svojim ponašanjem dao je primer drugima i pokazao ko je i kako treba da izgleda onaj koji služi svojoj domovini – navodi se u saopštenju.

Pošto je Vulin posle pet dana dobio 20 dana nagradnog odsustva, a čitava obuka traje 15 dana, postavlja se pitanje da li je ministar u stvari oštećen.

U odgovoru Vojske Srbije, koje je prosleđeno Njuzu, navodi se da su svesni te situacije i da su već pronašli rešenje.

– To bi faktički značilo da bi ministar Vulin iskoristio samo deset od dobijenih 20 dana nagradnog odsustva. Postavlja se pitanje kako da iskoristi preostalih deset. Vojska Srbije u saradnji sa Ministarstvom odbrane došla je do sledećeg rešenje. Svim regrutima će vojna obuka biti produžena sa 15 na 25 dana – navodi se u odgovoru Vojske Srbije.

Kako se dodaje, na taj način i ministar Vulin, kao i svi drugi regruti, proći ‘e umesto petnaestodnevne, dvadesetodnevnu vojnu obuku.

Bane Grković

Tagovi:
  1. Vulin ljut na sebe što nije dobio čin desetara i orden.

  2. Ma Vulin je OK,meni je vazno da je Vesic objasnio o cemu se radi!

  3. Pa je li obisao deda Slobin grob…?? Valjalo bi da obidje i KPZ Zabela,gde ce biti pozivan,na buduce vezbe gotovosti…

  4. Prvo je igrao Stratego sa baka Mirom a sad ministar vojni, stvarno smo banana država nema dalje.

  5. Zamislite da na NEKOM KURSU od 15 dana DOBIJETE 20 DANA ODSUSTVA,znaci PET DANA STE U MINUSU van kursa i NE ZNATE GDE STE,BOZE VRATI IM ono sto im ODUZE “demokratija” MOZAK da MOGU i da MISLE!

  6. Kako se ja ovoga ne setih, da umesto godinu, služim vojsku 15 dana! (Obaška nagradno!)

  7. Vulin je trajno oštećen!

  8. Nakon što je Vulin završio 15 dana obuke Srbija ponovo postala pretnja stabilnosti u regionu

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix