nazad na vrh

Vulin podsetio javnost da u slučaju rata svi treba da znaju da je on prošao samo dve nedelje vojne obuke

BEOGRAD, 28. maj 2019, (Njuz) – Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin iskoristio je današnje obraćanje novinarima da podseti javnost na činjenicu da je on prošao samo dve nedelje vojne obuke i da, u sličaju izbijanja rata i opšte mobilizacije stanovništva, svi treba da imaju u vidu tu činjenicu. On je istakao da mu to veoma teško pada i da nema većeg razočarenja za ministra koji se celog života sprema za rat od saznanja da on za njega nije potpuno obučen.

-Ne mogu da vam opišem koliko je teško kada shvatite da ne možete da uradite nešto, a na poziciji ste zbog koje mislite da možete sve. Beskrajno zavidim svima koji će moći da učestvuju u ratu, ako do njega dođe. Zavidim svima koje će država možda mobilisati i najviše od svega bih voleo da budem pored njih, u uniformi, ali jednostavno, moj nivo obučenosti u ovom trenutku ne može da pomogne državi onoliko koliko bih ja voleo – objasnio je Vulin.

-Nikada ne bih izbegao nijednu obavezu koju otadžbina stavlja ispred mene, ali nekada su životne okolnosti takve da, ma koliko velika bila moja želja, moram sebi da priznam da nešto ipak ne mogu. Ja sam danas sam daleko obučeniji nego što sam bio pre par meseci, ali opet treba biti iskren pre svega prema sebi i reći da postoje ljudi koji su mnogo spremniji za učešće u ratu od mene- istakao je ministar odbrane.

Vulin je dodao da je spreman sutra da ode i na treću nedelju obuke, ako je potrebno, ali da svi treba da budu svesni da ni to nije dovoljno za učešće u ratu.

Soko Sokolović

Tagovi: , ,