nazad na vrh

Za ulazak u Mađarsku kroz rupu na žici se čeka i do sat vremena

Nadležni preporučuju korišćenje manjih, alternativnih rupa

AŠOTALOM, 7. avgust 2015, (Njuz) – Na graničnom prelazu prema Mađarskoj kroz rupu na žici čeka se i do sat vremena za ulazak u tu zemlju, javlja reporter Njuza sa lica mesta.

Ispred rupe nedaleko od Ašotaloma jutros su se stvorile velike gužve, a kolone migranata protežu se i po nekoliko stotina metara.

Nadležni kažu da bi, ukoliko se ovakav trend nastavi, trebalo razmisliti o korišćenju alternativnih graničnih rupa.

– Preporučujemo korišćenje alternativnih, nešto manjih rupa kod Horgoša i Bačkih Vinograda, kao i najavljene rupe kod Kelebije koja bi uskoro trebalo da bude puštena u rad, naročito zato što ide vikend kada se očekuje još veća frekvencija putnika – rekao je Stojan Savić iz Granične policije.

Migrantima se savetuje da pre polaska na put prekontrolišu svoje cvikcangle i obuku staru garderobu zbog mogućih oštećenja prilikom prelaska graničnog prelaza.

Takođe, iz nadležnih službi upozoravaju da su na nekim graničnim prelazima još u toku radovi, pa bi putnici trebalo da brzinu prolaska kroz rupe u žici prilagode uslovima na putu. Osim toga, zbog visokih temperatura u mađarskoj policiji, migrantima se savetuje da za putovanja koriste noćne ili rane jutarnje sate.

Nenad Milosavljević

 1. Dajte švrćane da pomognu. Neće valjda džabe da trše socijalu. Kad je teško tu je drug Julin.

 2. Pa to je jos uvek brze (a izgleda i konfornije) nego na regularnim prelazima!

 3. Da zamolimo Madjare da podignu žičanu ogradu na putu Beograd-Niš?

 4. Sta bi sa onom fabrikom cvikcangli? Otisla u stecaj?

 5. Bodljikave rupe, kao novi naprednjački potez, bi mogle pozitivno delovati na ekonomski razvoj lidera u regionu.
  Mi bi mogli preko Orbanovih rupčaga da izvozimo milion nezaposlenih i neuglednih građana i seljaka iz cele Srbije i na taj način da povišimo zarade diplomiranih direktora za 40 odsto i da narodu obećamo nova obećanja.
  Verujte mi, i naš kum od naše kume je udao ćerku za starijeg zeta, vršioca dužnosti direktora srpskog šumarstva, i kada je zet od naših kumova krenuo da gradi neku brvnaru na Kopaoniku, drvoseča, tesara i građevinara se u Srbiji nije našlo, pa je jadan čovek u Beogradu morao da kupi dva stana za 274.000 evra, i sada ne zna više ni gde da stanuje na dve adrese.
  Štuc, hik, čekajte da obrišem slinu, već tri godina štucam od vrućine kod Cerovi…

 6. Зрно по зрно, …
  Камен по камен, …
  Кљешта по кљешта, рупица.
  Евро по евро, европица.

 7. Verujem da je slicna sitacija i kod Madjarica…

 8. Poštovani prijatelji, pitam se već neko vreme, zašto ove mučenike iz Sirije, Afganistana, Iraka i drugih nam bliskih i prijateljskih zemalja, ne uputimo ka prosperitenoj, dobronamernoj, gostoljubivoj, razvijenoj članici EU, Hrvatskoj, koja čak i more ima. Siguran sam da ih tamo ne bi dočekali žicom i da bi im rado, u duhu tolerancije i europskih vrednosti, ukazali gostoprimstvo i omogućili dalji prolaz ka već razvijenim i naprednim zemljama EU (Sloveniji, Austriji itd). Zašto uporno idu ka Mađarskoj kada je ova ruta em lepša, em otvorenija, em bez žica i ograda. A mi da pripremimo liflete sa uputstvima i svakom ko pređe granicu po lunch paket i bocu vode.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix