njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. aug. 2019

ZABRINAVAJUĆE: Zbog ispijanja kafe sa društvom, sve više mladih zapostavlja društvene mreže

SREMSKA KAMENICA, 19. avgust 2019, (Njuz) – Sve više mladih zapostavlja svoje društvene mreže zbog ispijanja kafe sa društvom, upozoravaju sociolozi iz Instituta za monitoring mladih i bleju iz Sremske Kamenice.

– Navikli smo da mladi uglavnom provode svoje slobodno vreme ćuteći i zureći u svoje pametne telefone. Međutim, u poslednje vreme sve je veći broj onih koji sede zajedno i razgovaraju uz domaću kafu, kaže za Njuz dr Marica Popović Nedić.

Institut je odmah obavestio i zvaničnike iz kompanije Fejsbuk, ne bi li nekako zaustavili ovaj novi trend kod mladih.

– Posle nekoliko anketa koje smo sproveli sa preko 10.000 ispitanika zaključili smo da mladi u Srbiji zapostavljaju društvene mreže jer provode vreme ispijajući tu neku sveže mlevenu kafu. Očigledno da u Srbiji imamo posla sa teškim hipsterima koji su otkrili džezvu i tradicionalnu tursku kafu, te da sada umesto da bleje na društvenim mrežama kao sav normalan svet, oni sede zajedno i druže se, navodi se u saopštenju Fejsbuka.

Dodatni razlog za brigu, prema saopštenju kompanije Fejsbuk, predstavlja i činjenica da mladi u Srbiji u poslednje vreme ne kače čak ni šoljice kafe na svojim profilima.

Zabrinuti su i roditelji koji su odmah po objavljivanju ovog saopštenja otišli kod dece u sobu i ispod kreveta pronašli šolje sa socom i džezvu.

– Zaista nisam mogao da verujem kada sam ispod kreveta svog dvadesetogodišnjeg sina naišao na ove šolje. Da to ne bude kraj mog šoka, ispod jastuka našao sam mu i mali rešo za kuvanje. U naše vreme znalo se šta se nalazilo ispod kreveta – sličice fudbalera, ‘’Žikina dinastija 3’’ i ‘’Hajde da se volimo 2’’, izjavio je zabrinuti otac Miroslav Kondić.

Redakcija Njuza

  1. voya montoya kaže:

    Tako pocinje odliv mozgova,prvo se pije kafa…umesto da se pije flasirana voda na nekoj radnoj akciji,organizovanoj radi izgradnje nekog otadzbinskog druma tj. dzade i kolovoza…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *