nazad na vrh

ZABRINAVAJUĆE: Zbog ispijanja kafe sa društvom, sve više mladih zapostavlja društvene mreže

SREMSKA KAMENICA, 19. avgust 2019, (Njuz) – Sve više mladih zapostavlja svoje društvene mreže zbog ispijanja kafe sa društvom, upozoravaju sociolozi iz Instituta za monitoring mladih i bleju iz Sremske Kamenice.

– Navikli smo da mladi uglavnom provode svoje slobodno vreme ćuteći i zureći u svoje pametne telefone. Međutim, u poslednje vreme sve je veći broj onih koji sede zajedno i razgovaraju uz domaću kafu, kaže za Njuz dr Marica Popović Nedić.

Institut je odmah obavestio i zvaničnike iz kompanije Fejsbuk, ne bi li nekako zaustavili ovaj novi trend kod mladih.

– Posle nekoliko anketa koje smo sproveli sa preko 10.000 ispitanika zaključili smo da mladi u Srbiji zapostavljaju društvene mreže jer provode vreme ispijajući tu neku sveže mlevenu kafu. Očigledno da u Srbiji imamo posla sa teškim hipsterima koji su otkrili džezvu i tradicionalnu tursku kafu, te da sada umesto da bleje na društvenim mrežama kao sav normalan svet, oni sede zajedno i druže se, navodi se u saopštenju Fejsbuka.

Dodatni razlog za brigu, prema saopštenju kompanije Fejsbuk, predstavlja i činjenica da mladi u Srbiji u poslednje vreme ne kače čak ni šoljice kafe na svojim profilima.

Zabrinuti su i roditelji koji su odmah po objavljivanju ovog saopštenja otišli kod dece u sobu i ispod kreveta pronašli šolje sa socom i džezvu.

– Zaista nisam mogao da verujem kada sam ispod kreveta svog dvadesetogodišnjeg sina naišao na ove šolje. Da to ne bude kraj mog šoka, ispod jastuka našao sam mu i mali rešo za kuvanje. U naše vreme znalo se šta se nalazilo ispod kreveta – sličice fudbalera, ‘’Žikina dinastija 3’’ i ‘’Hajde da se volimo 2’’, izjavio je zabrinuti otac Miroslav Kondić.

Redakcija Njuza

  1. Tako pocinje odliv mozgova,prvo se pije kafa…umesto da se pije flasirana voda na nekoj radnoj akciji,organizovanoj radi izgradnje nekog otadzbinskog druma tj. dzade i kolovoza…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix