Sve više žena se okreće sebi i karijeri umesto porodici i otkazu
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

12. jan. 2018

ZABRINJAVAJUĆE: Sve više Srpkinja juri karijeru umesto da dobiju otkaz čim zatrudne

SRBIJA, 12. januar 2017, (Njuz) – Sve veći broj mladih srpkinja se opredeljuje da gradi svoju karijeru umesto da se posvete ulozi majke čim dobiju otkaz zbog trudnoće, rezultat je otrežnjujućeg istraživanja Instituta za natalitet i bleju iz Sremske Kamenice. Trend je takav da poslodavci uskoro neće imati koga da otpuste čim primete da je zaposlena ostala u drugom stanju, navodi se u istraživanju.

– Mlade srpske žene se sve više okreću poslu i odlažu najlepši trenutak u životu svake žene – saznanje da je u blaženom stanju praćeno porukom poslodavca da ne mora da se vraća na posao sutradan, kaže dr Jovan Marić, naš najpoznatiji seksolog i raspuštenik. – Ukoliko se ovo nastavi, bićemo nacija koja izumire, umesto da budemo nacija beba sa sveže otpuštenim majkama, napominje on.

Istraživanje pokazuje i da poslodavci nastoje da preokrenu ovaj trend time što još na intervjuima za posao pokušavaju da saznaju da li kandidatkinja planira da ostane u drugom stanju. Poslodavci napominju da bi ih to poštedelo stresa koje davanje otkaza nosi sa sobom.

Sa Instituta kažu da je ovaj trend nemoguće preokrenuti sve dok žene budu iz, kako se pretpostavlja, “razmaženih i sebičnih razloga stavljale prioritet na to da imaju posao naspram toga da nemaju posao.”

Viktor Marković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Ponovo ste, po ko zna koji put, pokazali da ženama u Srbiji nije lako. Čak i kad postanu predsednice vlade niko ih baš nizašta ne zarezuje!

 2. voya montoya kaže:

  Mozda je resenje radjanje beba,samo u okviru stranke…npr. SNS…Vec vidim da bi to naislo na snazan odjek ,i lelek…

 3. Malo mnogo kaže:

  Da bi se sprečili i otkazi i karijerisanje oduzeti ženama pravo da rade, pa kad ne budu imale čime da se bave, ima da rađaju i da pevaju.

 4. peric kaže:

  Porodice sa decom nisu dobro biracko telo jer zive u realnom svetu.
  Mnogo bolji pristup, po savetu Tonija Blera i Bebe Popovica je – subvencionisati penionere(ke) koje radjaju decu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *