nazad na vrh

Zagorka Dolovac na poslu naučila programiranje, francuski, nemački, španski, da pleše, igra šah, hekla i rešava rebuse

BEOGRAD, 10. decembar 2019, (Njuz) – Republički javni tužilac Zagorka Dolovac kreativno provodi svoje slobodno vreme na poslu, pa je tokom prethodnih godina uspela da nauči programiranje, nekoliko stranih jezika, da pleše, postane šahovski majstor, a okušala se i na polju enigmatike gde je zabeležila izvrsne rezultate u rešavanju rebusa.

– Najgore je kad se čovek prepusti rutini i uludo troši slobodno vreme koje ima na poslu. Nisam to želela sebi da dopustim pa sam se trudila da usavršavam neka svoja znanja i savladam nove veštine – počinje Dolovac svoju ispovest.

– Enigmatski časopisi su nekako uvek prvi izbor, a meni su pažnju privukli rebusi jer zahtevaju maštovitost i analitičnost pri kombinovanju slova i slika. Tako sam otkrila da mi moždana gimnastika dobro ide pa sam odlučila da probam nešto izazovnije, a šah je bio prirodan izbor. Slobodno mogu da kažem da sam u početku bila obična neznalica, pacer, kako bi rekli pasionirani šahisti ali sam bila uporna, dota radila na svom usavršavanju i dostigla zavidan rejting – nastavlja dalje ova inspirativna žena.

– U tom periodu sam shvatila da postoji toliko interesantnih stvari koje mogu da radim u slobodno vreme. Počela sam da heklam, učim jezike, a na nagovor prijatelja sam krenula i na kurseve programiranja. Ovo je 21. vek i morate biti tehnološki pismeni ako želite da napredujete u poslu. Savladala sam nekoliko programskih jezika i računam da ću bez problema naći posao u IT industriji ako se ukeže potreba za tim. Na kraju, oduvek sam želela da naučim da plešem, a škola plesa mi je blizu kancelarije, pa sam iskoristila priliku i priuštila sebi to sitno zadovoljstvo. Salsa, tango, samba, valceri su toliko elegantni i divni plesovi da je stvarno šteta ne naučiti ih kad već nemate drugih obaveza – ushićeno otkriva Dolovac.

Republička javna tužiteljka ovde ne staje, pa planira da u narednom periodu nauči još neke zanimljive stvari.

– Čovek mora da radi na svom obrazovanju i usavršavanju. Razmišljam da kupim violinu ili klavir, naučim da sviram, a možda upišem neki kurs slikarstva ili vajarstva. Znam da ovo nekome izgleda kao preveliki broj obaveza, ali dan traje 24 časa i uvek se nađe vremena za ostale aktivnosti. Ako se dobro organuzujete uvek možete odvojiti vreme za prijatelje i izlazak na večeru, pozorište ili bioskop. Jedino čega sam se odrekla je gledanje televizije i dosadnih vesti, pa se može reći da sam neinformisana i da ne znam šta se dešava u zemlji – otkriva ona i dodaje da će za takve dosadne stvari ionako imati vremena kad ode u penziju.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Gradacija humora, savršeno! 😂

  2. Agencija za borbu protiv korupcije se probudila iz vekovnog sna, donela jedno rešenje i sad joj se svi grohotom smeju. Pravnici i amateri. Kada se to ima u vidu, možda je gospodji Dolovac i pametnije i bolje da nastavi da se usavršava u ovim veštinama koje joj, očito,
    tako dobro idu od ruke. A platu svejedno dobija!
    (Ipak mislim da Aleksandra Obradovića treba osloboditi)

  3. Pomenite i klizanje na ledu, vožnju trotinetom,rolerima i skejtom, posete splavovima, mma borbama, paraglajdingom, speleologijom,ronjenjem na dah, volontiranjem u Jovanici, pored svega toga pošteno se trudi na poslu.

  4. Neki vele, da sutkinje obozavaju pasijans,u doba digitalizacije pravosudja…??

  5. A njen sef ne reaguje sto ona radno vreme provodi u bleji, dok on izgara na poslu. Zasto se malo ne zamene, pa ona da radi, a on da bleji? Nismo mi te srece.

  6. PLJUNUTA MALDEN OLBRAJT

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix