njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. dec. 2019

Zagorka Dolovac na poslu naučila programiranje, francuski, nemački, španski, da pleše, igra šah, hekla i rešava rebuse

BEOGRAD, 10. decembar 2019, (Njuz) – Republički javni tužilac Zagorka Dolovac kreativno provodi svoje slobodno vreme na poslu, pa je tokom prethodnih godina uspela da nauči programiranje, nekoliko stranih jezika, da pleše, postane šahovski majstor, a okušala se i na polju enigmatike gde je zabeležila izvrsne rezultate u rešavanju rebusa.

– Najgore je kad se čovek prepusti rutini i uludo troši slobodno vreme koje ima na poslu. Nisam to želela sebi da dopustim pa sam se trudila da usavršavam neka svoja znanja i savladam nove veštine – počinje Dolovac svoju ispovest.

– Enigmatski časopisi su nekako uvek prvi izbor, a meni su pažnju privukli rebusi jer zahtevaju maštovitost i analitičnost pri kombinovanju slova i slika. Tako sam otkrila da mi moždana gimnastika dobro ide pa sam odlučila da probam nešto izazovnije, a šah je bio prirodan izbor. Slobodno mogu da kažem da sam u početku bila obična neznalica, pacer, kako bi rekli pasionirani šahisti ali sam bila uporna, dota radila na svom usavršavanju i dostigla zavidan rejting – nastavlja dalje ova inspirativna žena.

– U tom periodu sam shvatila da postoji toliko interesantnih stvari koje mogu da radim u slobodno vreme. Počela sam da heklam, učim jezike, a na nagovor prijatelja sam krenula i na kurseve programiranja. Ovo je 21. vek i morate biti tehnološki pismeni ako želite da napredujete u poslu. Savladala sam nekoliko programskih jezika i računam da ću bez problema naći posao u IT industriji ako se ukeže potreba za tim. Na kraju, oduvek sam želela da naučim da plešem, a škola plesa mi je blizu kancelarije, pa sam iskoristila priliku i priuštila sebi to sitno zadovoljstvo. Salsa, tango, samba, valceri su toliko elegantni i divni plesovi da je stvarno šteta ne naučiti ih kad već nemate drugih obaveza – ushićeno otkriva Dolovac.

Republička javna tužiteljka ovde ne staje, pa planira da u narednom periodu nauči još neke zanimljive stvari.

– Čovek mora da radi na svom obrazovanju i usavršavanju. Razmišljam da kupim violinu ili klavir, naučim da sviram, a možda upišem neki kurs slikarstva ili vajarstva. Znam da ovo nekome izgleda kao preveliki broj obaveza, ali dan traje 24 časa i uvek se nađe vremena za ostale aktivnosti. Ako se dobro organuzujete uvek možete odvojiti vreme za prijatelje i izlazak na večeru, pozorište ili bioskop. Jedino čega sam se odrekla je gledanje televizije i dosadnih vesti, pa se može reći da sam neinformisana i da ne znam šta se dešava u zemlji – otkriva ona i dodaje da će za takve dosadne stvari ionako imati vremena kad ode u penziju.

Viktor Marković

 1. Aleks kaže:

  Gradacija humora, savršeno! 😂

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Agencija za borbu protiv korupcije se probudila iz vekovnog sna, donela jedno rešenje i sad joj se svi grohotom smeju. Pravnici i amateri. Kada se to ima u vidu, možda je gospodji Dolovac i pametnije i bolje da nastavi da se usavršava u ovim veštinama koje joj, očito,
  tako dobro idu od ruke. A platu svejedno dobija!
  (Ipak mislim da Aleksandra Obradovića treba osloboditi)

 3. Vlada kaže:

  Pomenite i klizanje na ledu, vožnju trotinetom,rolerima i skejtom, posete splavovima, mma borbama, paraglajdingom, speleologijom,ronjenjem na dah, volontiranjem u Jovanici, pored svega toga pošteno se trudi na poslu.

 4. voya montoya kaže:

  Neki vele, da sutkinje obozavaju pasijans,u doba digitalizacije pravosudja…??

 5. Baba kaže:

  A njen sef ne reaguje sto ona radno vreme provodi u bleji, dok on izgara na poslu. Zasto se malo ne zamene, pa ona da radi, a on da bleji? Nismo mi te srece.

 6. cia kaže:

  PLJUNUTA MALDEN OLBRAJT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *