nazad na vrh

Zahvaljujući digitalizaciji roditelji u digitalnoj formi dobili informaciji da im je dete odbijeno za vrtić

BEOGRAD, 24. oktobar 2019, (Njuz) – Milan i Jovana Tanović, roditelji dvogodišnjeg Stefana, zahvaljujući digitalizaciji uspeli su da u digitalnoj formi dobiju informaciju da njihovo dete nije primljeno u državni vrtić.

Oni kažu da su malo razočarani zbog ove vesti, ali da je ona ipak u drugom planu i u senci činjenice da su u predivnoj elektronskoj formi dobili ovu informaciju.

– Ne kaže džabe naš narod bolje biti digitalno odbijen, nego biti analogno primljen – kaže Milan i dodaje da je divan osećaj što se odbijenica dobije nakon svega nekoliko klikova.

Stefanova majka Jovana kaže da su sa starijim detetom imali prilično neprijatnu situaciju kada im je u pisanoj formi stigla odbijenica.

– Stvarno smo se osećali kao neki kromanjonci dok smo gledali papir sa informacijom da za naše dete nema mesta u državnom vrtiću. Kad nam je sad stigla ta informacija u digitalnoj formi, osećali smo se nekako kao ljudi. Ljudi koji vide veliki napredak i to za samo dve godine, koliko je prošlo od naše prve odbijenice – kaže Jovana i napomenula da jedva čeka sledeću godinu kada će ponovo aplicirati.

Marko Dražić i Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. DigitalAna lezbo hibrid kiborg, odosmo u pakao, stvarno Armagedon u najavi iz 1 u 1.

  2. A da su Stefana upisali u zvezdinu školu, ne samo da bi bio primljen (i digitalno i analogno), nego bi i odma počeo da zaradjuje i to sigurne državne donacije. Ovako su sami krivi – zabavište, škola, studije, doktorat – ma ite molim vas! Srbija je to! Sve moze brze, bolje, jače od redovnog!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix