njuz-autor

AUTOR: urednistvo

29. jan. 2020

Zahvaljujući sistemu tri koverte čovek razvukao platu do dvadesetog u mesecu

BEOGRAD, 29. januar 2020, (Njuz) – Štednja pomoću sistema tri koverte je izuzetno efikasna, a to pokazuje i primer mladića iz Beograda koji je baš na ovaj način uspeo da svoju platu razvuče čak do dvadesetog u mesecu.

– Bio sam prilično skeptičan kada sam čuo za ovaj sistem štednje. Izgledalo mi je da je to samo još jedna vest kojom portali dižu sebi posetu, ali sam bio prinuđen da ga isprobam jer od sadašnje plate nisam mogao ništa da uštedim – priča ovaj momak koji je, iz razumljivih razloga, želeo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, probni period od mesec dana pokazao je da sistem zaista funkcioniše jer je prvi put otkad radi uspeo da “razvuče” platu do dvadesetog u mesecu.

– Bio sam jako posvećen svom cilju i presrećan sam što sam uspeo da ga ostvarim. Mladi u Srbiji imaju ružnu naviku da kukaju na teško stanje, a često nisu u stanju da preduzmu nešto i sebi poprave život. Moj primer pokazuje da je uz čvrstu volju i posvećenost cilju sve moguće – ushićeno priča ovaj mladić.

On priznaje da nije lako ostvario ovaj rezultat, ali da je zadovoljstvo koje danas oseća zato mnogo veće.

– Da biste ostvarili bilo kakav značaj cilj u životu neophodna su određena odricanja. Toga sam bio svestan kada sam se upustio u ovu avanturu. Čim sam primio platu, našao sam tri stare koverte i u njih počeo da odvajam ušteđeni novac. Ručam isključivo kod roditelja, kupam se kod devojke u stanu da ne bih uključivao bojler, a na posao me vozi kolega, pa sada nemam ni troškove prevoza. U klubove i kafiće više uopšte ne izlazim, a ako devojka baš insistria da odemo negde na piće tad izričito zahtevam da ona plati račun. Izgleda surovo, ali kad prođe polovina meseca i shvatite da kod sebe imate novca za još pet dana shvatite da se žrtvovanje i te kako isplatilo – poručuje ovaj momak i dodaje da je već za sledeći mesec sebi postavio izazov da od plate živi bar 22 dana.

Bojan Savić

  1. nije u pravu kaže:

    Naravno,stedis svoj džep a živiš o tudjem trošku. Može se štedeti na taj način.sve pohvale za savet 🤔

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *