njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

04. jun. 2014

Zaposleni traže da dobiju status nacionalne manjine

...

BEOGRAD, 4. jun 2014, (Njuz) – Zaposleni u Srbiji počeli su ispred Doma sindikata u Beogradu potpisivanje peticije kojom će od Vlade Srbije tražiti da im se dodeli status nacionalne manjine.

Kako su na zajedničkoj konferenciji na platou ispred Doma sindikata saopštili predsednici dva najveća sindikata Ljubisav Orbović i Branislav Čanak, na ovaj korak su se odlučili nakon poslednjih objavljenih podataka o broju zaposlenih i broju penzionera u Srbiji.

-U Srbiji nas je sve manje. Podaci kažu da radno mesto trenutno ima 1.698.000 ljudi, što je za 28.611 manje od broja penzionera. Od početka godine broj zaposlenih je manji za 17.000. Očekujemo da će nas vrlo brzo biti manjie od onih nezaposlenih – rekao je Orobović.

On je dodao da ako Vlada Srbije brzo ne prihvati njihov zahtev, uskoro će zaposlenih biti toliko malo da će jedva ispunajvati uslov da budu etnička zajedenica.

Njegov kolega Čanak kaže da će na ovaj način zaposleni možda bolje biti zaštićeni nego što su sada zaštićeni kroz Zakon o radu.-Ispunjavamo većinu uslova da bismo dobili status nacionalne manjine. Po brojnosti još uvek smo dovoljno reprezentativni, iako predstavljamo manjinu na teritoriji Srbije. Posedujemo obeležja po kojima se razlikujemo od većine stanovništva, a to je da idemo na posao, da primamo platu, neki redovno, neki ne. Takođe, naši pripadnici se trpljenjem raznih loših uslova bore za ostanak u radnom odnosu i tako brinu da se održi zajednički identitet – istakao je Čanak.

Bane Grković

 1. aleksandar kaže:

  Ne trazite status manjine, iselite se.

  1. zgubidan kaže:

   Tako je. Kom se ne svidja neka ide.

   1. aleksandar kaže:

    druze, ja ne zivim u srbiji vec dve godine,
    i vesti odatle pratim sa njuza, vukajlije i
    stripova marka somborca, a i to je previse.

    bilo gde je mnogo bolje, ko moze da radi,
    ne treba da je tamo. jedan je zivot.

 2. Alo... kaže:

  Šta sad i ovi glume neko ludilo… ko nije hteo da ne radi nije trebao da se rađa u Srbiji!!

 3. MRVOjed kaže:

  Tako to krene, a posle ce da traze autonomiju – da im se drzava ne mesa u poslovanje preduzeca. E ne moze to ovde!

 4. Vucic kaže:

  Kad budete dobili status manjine,mislicete da mozete sve da dobijete,pa cete i posao traziti..

 5. mia kaže:

  Ama ljudi, ovo je zezanje, hahahahahaha

 6. Mickey kaže:

  @Mia
  Ma nije valjda…?
  Ahahahahaha

 7. zec kaže:

  izgleda da je najveci neprijatelj ovog naroda sam narod!?

 8. celtic kaže:

  Sad vidim zašto je radna knjižica sive boje!

 9. hipo lito kaže:

  Koga bre lazete, pa medju zaposlenima u srpskoj vladi zlocinaca i nacionalnih manjina lopova i kradljivaca nema.

 10. Maksimalen_Armaturen kaže:

  Uvek ce radnici biti na gubitku dok god bude glavni izvor politickih partija tajkunsi dzep ili kako ih neku zovu ugledni privrednici koji zaposljavaju narod Srbije,treba da ih bude sramota jer im je mnogo i ovaj minimalac od 200eura da nam daju dok oni zgrcu milione na jeftinoj radnoj snazi,svakim danom postaju sve pohlepniji i sve im je malo,treba uvesti uredbu da se u Srbiji plate isplacuju u skladu sa dobitima firmi,a ne ovako nama daju samo za leba a sebi ostave za vile,jahte…

 11. dragomir kaže:

  Alo bre nezaposleni, kad rasklonite sve one dzakove sa peskom sto ste ih nabacali pored Save i ostalih reka mozete da se bunite. Samo nesto izvoljevate i otimate leba iz usta zaposlenim u drzavnim preduzecima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *