nazad na vrh

Zaposleni u državnoj službi će u naredne dve nedelje igrati pasijans od kuće

CELA SRBIJA, 15. mart 2020, (Njuz) – Svi radnici u javnoj administraciji i državnim preduzećima dobili su obaveštenje da će u naredne dve nedelje morati da rade, odnosno otvaraju pasijans od kuće.

Na taj način zaposleni će biti zaštićeni od moguće infekcija koronavirusom, a ukoliko bude potrebno da timski sarađuju na nekoj partiji pasijansa, to će uraditi preko Skajpa ili nekog sličnog alata za video-pozive.

– Ovakvu odluku smo morali da donesemo jer se često dešavalo da se kolege okupe oko jednog kompjutera i zajedno igraju pasijans, druže se, ćaskaju i piju kafu, a to u ovim uslovima predstavlja vrlo rizično ponašanje – naveli su u Vlasi Srbije.

Kako saznajemo, svi zaposleni koji za igranje pasijansa koriste laptopove moći će da ih ponesu kući, a ostalima će biti obezbeđeni tableti sa najnovijom verzijom te igre kako bi što efikasnije i bolje mogli da obavljaju svoj posao.

Takođe, javnim službenicima će biti obezbeđene i igrice “Majnsviper” i “Tetris”, koje će moći da igraju u slobodno vreme, to jest u pauzama između dve partije pasijansa, kako bi mogli da predahnu i odmore se.

Nenad Milosavljević

  1. Obaveza prikupljanja 10 sigurnih glasova, ostaje nepromenjena!

  2. Napalm! Istetoviraću NJUZ.net na bulji!

  3. Radim u drž.organu…pustila bi gospodina autora na moje radno mesto na dan…
    Do podneva bi pretrčao…
    P. S
    Bila sam fina u izlaganju.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix