njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. dec. 2012

Zbog blage kazne za Srbiju UEFA samu sebe suspendovala na godinu dana

UEFA će na svoj račun morati da uplati i 150.000 evra

NION, 27. decembar 2012, (Njuz) – Disciplinska komisija UEFA donela je odluku da se UEFA suspenduje na godinu dana zbog izuzetno blage kazne izrečene Srbiji nakon incidenata na meču mladih selekcija Srbije i Engleske.

Pored suspenzije UEFA će u svoju kasu morati da uplati i 150.000 evra, navodi se na zvaničnom sajtu evropske kuće fudbala.

„Razmotrivši odluke o sankcijama koje su određene Srbiji povodom incidenata u Kruševcu UEFA je smatrala da je neophodno da se UEFA oštro kazni”, stoji u saopštenju evropske fudbalske unije.

Žan Samjuel Leube, disciplinski inspektor UEFA, izjavio je za Njuz da je UEFA dobro prošla jer je kazna relativno blaga kada se uzme u obzir težina prekršaja.

– Incident u Kruševcu je bio kap u prepunoj čaši kada je UEFA u pitanju. Više puta smo upozoravali sebe da obratimo pažnju na odluke koje donosimo, uslovno smo se kažnjavali, ali nije vredelo. Kazna koju smo sebi izrekli je poslednja opomena za nas i ukoliko i nakon suspenzije ponovimo sličan prekršaj UEFA će biti trajno isključena iz svih takmičenja pod okriljem UEFA – rekao je Leube.

Ovim povodom saopštenjem se oglasila i UEFA najavivši da će se žaliti UEFA – i zbog “prestroge kazne koju su sami sebi izrekli”.

Soko Sokolović

 1. Nikolica kaže:

  Ulažu žalbu na žalbu odluke. Kao rezultat poništena je prva žalba nakon koje je druga postala aktuelna i pre svega zvanična.
  sjaaaaajno

 2. Sale kaže:

  Pravda za UEFA-u!!!

 3. Misantropicus kaže:

  Sad ce Platini da nazove svoj prijatelja i nekadasnjeg klubskog suigraca Curkovica, da organizuju novo sranje pa da mogu da nas kazne jos jace.

 4. 1389МЈ kaže:

  :))))))))))))))))))))) Генијално!

 5. Gologuz kaže:

  Neka FIFA izbaci UEFA !!!
  Živela jelen, lav, miš i krava superliga

 6. Malo ja sam kaže:

  UEFA je rasisticka organizacija.
  Novi fudbali su vise crni nego beli, pa ce se crnilo cesce udarati od belih delova.
  Asocijacija je nedvosmislena i ukazuje na samu srz ove organizacije.

 7. Ja sam kaže:

  UEFA je UEFI maceha

 8. Marko kaže:

  Ovo treba prijaviti Institutu za UEFU iz Sremske Kamenice, koji se nalazi na Institutu za UEFU u Sremskoj Kamenici.

 9. coa kaže:

  Jbga neispunjavamo ni uslove za kaznu od UEFE!

 10. Uros kaže:

  Treba da tražimo kaznu za UEFA-u zbog rasističkih napada na srbe. Treba predočiti da su srbi sada u gorem položaju nego crnci, jer se protiv nas poslenjih godina vodila hajaka po zapadnim medijima u okviru ratne kampanje. Treba predočiti Platiniju da insistiranje da kazna treba da bude veća zato što smo srbi je najgori oblik rasizma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.