njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. dec. 2012

Zbog blage kazne za Srbiju UEFA samu sebe suspendovala na godinu dana

UEFA će na svoj račun morati da uplati i 150.000 evra

NION, 27. decembar 2012, (Njuz) – Disciplinska komisija UEFA donela je odluku da se UEFA suspenduje na godinu dana zbog izuzetno blage kazne izrečene Srbiji nakon incidenata na meču mladih selekcija Srbije i Engleske.

Pored suspenzije UEFA će u svoju kasu morati da uplati i 150.000 evra, navodi se na zvaničnom sajtu evropske kuće fudbala.

„Razmotrivši odluke o sankcijama koje su određene Srbiji povodom incidenata u Kruševcu UEFA je smatrala da je neophodno da se UEFA oštro kazni”, stoji u saopštenju evropske fudbalske unije.

Žan Samjuel Leube, disciplinski inspektor UEFA, izjavio je za Njuz da je UEFA dobro prošla jer je kazna relativno blaga kada se uzme u obzir težina prekršaja.

– Incident u Kruševcu je bio kap u prepunoj čaši kada je UEFA u pitanju. Više puta smo upozoravali sebe da obratimo pažnju na odluke koje donosimo, uslovno smo se kažnjavali, ali nije vredelo. Kazna koju smo sebi izrekli je poslednja opomena za nas i ukoliko i nakon suspenzije ponovimo sličan prekršaj UEFA će biti trajno isključena iz svih takmičenja pod okriljem UEFA – rekao je Leube.

Ovim povodom saopštenjem se oglasila i UEFA najavivši da će se žaliti UEFA – i zbog “prestroge kazne koju su sami sebi izrekli”.

Soko Sokolović

 1. Nikolica kaže:

  Ulažu žalbu na žalbu odluke. Kao rezultat poništena je prva žalba nakon koje je druga postala aktuelna i pre svega zvanična.
  sjaaaaajno

 2. Sale kaže:

  Pravda za UEFA-u!!!

 3. Misantropicus kaže:

  Sad ce Platini da nazove svoj prijatelja i nekadasnjeg klubskog suigraca Curkovica, da organizuju novo sranje pa da mogu da nas kazne jos jace.

 4. 1389МЈ kaže:

  :))))))))))))))))))))) Генијално!

 5. Gologuz kaže:

  Neka FIFA izbaci UEFA !!!
  Živela jelen, lav, miš i krava superliga

 6. Malo ja sam kaže:

  UEFA je rasisticka organizacija.
  Novi fudbali su vise crni nego beli, pa ce se crnilo cesce udarati od belih delova.
  Asocijacija je nedvosmislena i ukazuje na samu srz ove organizacije.

 7. Ja sam kaže:

  UEFA je UEFI maceha

 8. Marko kaže:

  Ovo treba prijaviti Institutu za UEFU iz Sremske Kamenice, koji se nalazi na Institutu za UEFU u Sremskoj Kamenici.

 9. coa kaže:

  Jbga neispunjavamo ni uslove za kaznu od UEFE!

 10. Uros kaže:

  Treba da tražimo kaznu za UEFA-u zbog rasističkih napada na srbe. Treba predočiti da su srbi sada u gorem položaju nego crnci, jer se protiv nas poslenjih godina vodila hajaka po zapadnim medijima u okviru ratne kampanje. Treba predočiti Platiniju da insistiranje da kazna treba da bude veća zato što smo srbi je najgori oblik rasizma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *