njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. jun. 2019

Zbog curenja u javnost poništena Šarčevićeva ostavka

BEOGRAD, 19. jun 2019, (Njuz) – Ministar prosvete Mladen Šarčević bio je prinuđen da poništi svoju ostavku pošto je njen tekst procurio u javnost i pojavio se na društvenim mrežama, saznaje Njuz.

On poručuje da je ovo iznuđen potez kojim je sačuvao integritet ministarstva i svoj položaj u vladi.

– Ostavku sam podneo odmah po saznanju da je bilo nepravilnosti sa završnim ispitom za osnovce – rekao je Šarčević na vanrednoj konferenciji za medije – Ona je bilo strogo čuvana, ali je neko, izgleda, otvorio kesu u kojoj se nalazila i njen sadržaj pustio u javnost. On se brzo raširio putem društvenih mreža što je dodatno produbilo problem. Kao odgovoran čovek, smatrao sam da je najpoštenije i najbolje za sve da povučem ostavku i odložim je na neodređeno vreme. Uostalom, njeno usvajanje u ovim uslovima bilo bi potpuno besmisleno – objasnio je ministar.

Po njegovim rečima, nadležni organi rade na otkrivanju odgovornih, a istraga je već suzila krug osumnjičenih.

– Najvažnije je sada utvrditi kako je moja ostavka dospela u javnost i sprečiti da se takva stvar ponovi. Ovo je skandal neviđenih razmera, a teže posledice su izbegnute samo zahvaljujući mojoj pravovremenoj reakciji – istakao je Šarčević i dodao da razmišnja o pokretanju protesta kojim će tražiti potpuno ukidanje ostavki.

Viktor Marković

  1. Радојица kaže:

    Дабоме доле оставке! Нек буду сви доживотни, као онај из стрипа. Па после – шта им Бог да…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *