Freepik
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. feb. 2023

Zbog finansijske krize sve više parova sa Dana zaljubljenih prelazi na Svetog Trifuna

SREMSKA KAMENICA, 15. februar 2023, (Njuz) – Veliki broj mladih parova rešio je da ove godine umesto Dana zaljubljenih obeleži Svetog Trifuna, pokazalo je istraživanje Instituta za opštu nemaštinu iz Sremske Kamenice. Profesor doktor Svetislav Trifunović sa ovog instituta kaže da su razlozi ove pojave isključivo ekonomske prirode jer je Dan zaljubljenih postao preskup za parove.

– Zbog nezavidne finansijske situacije ljudi se sve češće odriču stvari koje im nisu neophodne. Veza je sama po sebi trošak, a svako nepotrebno opterećene, što Dan zaljubljenih svakako jeste, predstavlja dodatni udar na džep naših građana i zbog toga je sasvim logično da se oni okreću alternativnim rešenjima koja će im pomoći da uštede neki dinar – objasnio je doktor Trifunović u izjavi za Njuz.

– Kada pogledate koliko novca vam treba da biste osobu sa kojom ste u vezi za Dan zaljubljenih izveli na piće, da ne pričamo o poklonu ili večeri u restoranu, prostom računicom dolazite do toga da vam je daleko isplativije da se okrenete Svetom Trifunu, pogotovo ako imate sreće da neko iz vašeg okruženja obeležava tu slavu jer sa flašom vina i 200 grama kafe za domaćina vi imate celovečernji izlazak za dvoje sa hranom i pićem – rekao je stručnjak sa ovog instituta.

Profesor doktor Trifunović istakao je i da je finansijska kriza dovela do povećanog interesovanja parova za stupanje u brak jer se pokazalo da je bračna zajednica veoma efikasno rešenje za izbegavanje obeležavanja Dana zaljubljenih.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *