njuz-autor

AUTOR: urednistvo

05. apr. 2024

Zbog kreativne blokade, novinar tabloida napisao istinitu vest

BEOGRAD, 5. april 2024, (Njuz) – Milan Jović, novinar jednog beogradskog tabloida bio je prinuđen da napiše i objavi istinitu vest usled kreativne blokade i nedostatka mašte. Ovaj slučaj je uzburkao duhove među urednicima lista. Detaljno su proveravani njegovi stariji tekstovi, a posle opsežne istrage utvrđeno je da je ovo prvi takav propust u Jovićevoj novinarskoj karijeri.

– Dan je počeo savršeno normalno. Došao sam u redakciju raspoložen za rad, na brzaka razmenio informacije sa kolegama i seo za računar da obradim jednu od aktuelnih tema – priča Milan – Par puta sam započinjao tekst, pa brisao napisano jer nisam imao ideju kako da, na pravi način, obradim informacije. Pokušavao sam da temi pristupim iz različitih uglova. Pročitao sam nekoliko svojih i tuđih tekstova kako bih dobio inspiraciju, ali nije bilo koristi od toga. Vreme za slanje teksta je neumitno curilo, a ispred mene je sijao beo ekran. Na kraju sam uradio jedino što sam mogao. Besan na sebe, napisao sam tekst u kome su svi podaci i informacije bili tačni i takvog ga poslao uredniku. Jedina nada u tim trenucima bila je da niko neće primetiti šta sam uradio – ispričao je on.

Da problem bude veći, urednik zaista nije obratio pažnju na sadržaj teksta, pa je on objavljen bez ikakvih intervencija.

– Nisam imao razloga da sumnjam u Milana jer je više puta dokazao da zna svoj posao. Razumem da dođe do kreativne blokade, dešava se i najboljima, ali ovo što je uradio je van svake pameti – kaže Vuk Vučević, glavni i odgovorni urednik ovog lista. – Ne možemo se tako igrati očekivanjima čitalaca i ugledom naših novina. Milan će sigurno trpeti određene sankcije, ali verujem da će dobiti još jednu šansu da popravi stvari i dokaže da je ovo bio samo slučajni incident – ispričao je Vučević koji je iskoristio priliku da se, u ime kompletne redakcije, izvini javnosti zbog ovog propusta.

Bojan Savić

  1. Smeška kaže:

    Neprijatno sam iznenađena vašim tekstom. Ubeđena sam da ima čak nekoliko detalja koji su istiniti, na pr. da je radni dan počeo uobičajeno, kao i da je novinar M. Jović pokušao da priđe temi iz različitih uglova. Skandal je objavljivati ovakvu vest, a da čitalac nije siguran 100% da je izmišljena. Razmisliću da li ću vas i dalje pratiti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *