U vladi i resornom ministarstvu smatraju da će ova mera mlađoj populaciji otvoriti nove perspektive i znatno poboljšati njihove šanse na surovom tržištu rada
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

12. apr. 2017

Zbog lakšeg zapošljvanja vlada stimuliše prekvalifikaciciju mladih u članove SNS

BEOGRAD, 12. april 2017, (Njuz) – Vlada Srbije je odlučna u nameri da smanji nezaposlenost među mladima i obećava da će zbog toga svim zainteresovanim uskoro omogućiti prekvalifikaciju u članove SNS. U vladi i resornom ministarstvu smatraju da će ova mera mlađoj populaciji otvoriti nove perspektive i znatno poboljšati njihove šanse na surovom tržištu rada.

-U saradnji sa privredom i Ministarstvom prosvete uradili smo detaljne analize tržišta rada i jasno definisali probleme sa kojima se sreću mladi koji traže posao – kaže ministar rada Aleksandar Vulin. – Neadektvatna stručna sprema, nedovoljna obučenost i iskustvo su samo neke od prepreka koje ovoj populaciji otežavaju pronalaženje posla. Sa druge strane, utvrdili smo da tržištu rada najviše nedostaju kadrovi Srpske napredne stranke. Naš najvažniji cilj u narednom periodu je da promenimo ovakvu sliku pa ćemo organizovati prekvalifikaciju mladih i otkloniti ovaj gorući problem – objasnio je ministar.

Kako kažu u ministarstvu, u toku je izrada programa po kome će se vršiti prekvalifikacija. Nadležni očekuju veliko interesovanje i obećavaju da će svi resursi ministarstva i vlade biti posvećeni ovom planu čijim ostvarivanjem bi bili rešeni egzistencijalni problemi koji muče omladinu.

– Zainteresovani se mogu javiti najbližem odboru SNS-a koji će razmotriti njihovu prijavu i prema sposobnostima kandidata odrediti kakav posao mogu da dobiju. Velika prednost ovog plana je što nikakvo predznanje i iskustvo nisu potrebni, a mogu konkurisati svi mlađi od trideset godina bez obzira na stepen stručne spreme. Svi koji iskoriste pogodnosti koje nudi naš program imaće praktičnu obuku koja podrazumeva lepljenje plakata, presretanje ljudi na ulici, veličanje uspeha vlade, a oni koji imaju bar osnovno znanje iz informatike će naučiti kako se ostavljaju komentari na informativnim portalima i društvenim mrežama. Analize pokazuju da se, sa ovako stečenim veštinama, vrlo lako dolazi do posla u javnim preduzećima, državnim agencijama, administraciji, a najbolji među njima mogu računati na mesto u upravnim odborima koji prosto vape za ovakvim stručnjacima- poručio je ministar Vulin.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  U komunalnim firmama Beograda broj zaposlenih sa sns skolskom spremom jednak je broju zaposlenih.

  1. Mika kaže:

   Nista nije bolje ni u drugim gradovima.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Prva lekcija prekvalifikacije – ne duvati u pištaljke, nego sisati!

 3. frka kaže:

  Tradicija iz doba janicara. Sto se nijedan janicar nije vratio kuci, ako i jeste, samo kao sef pasaluka. Svi se secaju gde su ponikli ali sada ne bi pricali, stigle su privilegije.
  Kako kazu izvori Vizantije, Turske, Rusije, Austrije,…nije lako bilo postati tadasnji clan.
  Oni bolji postali su sejmeni, a najbolji pase.

 4. silva99 kaže:

  uskoro se otvaraju i sns programi zaposljavanja za sredovecne nezaposlene, starije neaktivne osobe i bivse zatvorenike – sve u skladu sa evropskim standardima

 5. Alek kaže:

  Vulin je čudo. Treba ga pod hitno klonjirati.

 6. Malo mnogo kaže:

  Ja predlažem uvodjenje napredne misli i u obrazovanje.Može se izučavati kao pravac u filozofiji,nešto kao naprednjačka stoička škola.Pravac u umetnosti u kome su predstavnici bulumenta sa Pinka i Hepija,a može se izučavati i kao naučni fenomen.Mislim da ćemo onda biti napredniji bar dva puta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *