nazad na vrh

Zbog lečenja pogrešnim SMS-ovima pacijentu se pogoršalo zdravstveno stanje

Pogrešan SMS broj iskomplikovao dečakovo stanje

BEOGRAD, 9. decembar 2016, (Njuz) – Zdravstveno stanje tridesedosmogodišnjeg Borisa Maleševića, obolelog od akutne leukemije, znatno se pogoršalo tokom proteklih sedam dana zbog lečenja pogrešnim SMS porukama, saznaje Njuz.

Prema rečima Borisove supruge Ane bolest je tokom protekle nedelje naglo napredovala i lekari su tek juče uspeli da utvrde da se to desilo zbog toga što je Borisu prepisan pogrešan SMS za lečenje.

– Lekari su, čim su pre mesec dana prvi put pregledali Borisa, utvrili da je reč o akutnoj leukemiji i rekli su nam da je za njega najbolja opcija lečenje SMS porukama građana. Mi smo bili malo skeptični, jer smo očekivali da će mu biti prepisani lekovi, ali su nas lekari uveravali da ovaj način lečenja daje izuzetne rezultate i da se u Srbiji primenjuje za lečenje svih težih bolesti, poput Borisove – rekla je Ana za Njuz

– Procena lekara je bila da je u Borisovom slučaju najbolje da se SMS poruke šalju na broj 8762 i da je neophodno da u poruci stoji 335. Prema njihovim rečima prvi rezultati će se videti veoma brzo i biće dovoljno da građani poruke šalju najviše mesec dana. Međutim, pre nedelju dana Borisovo stanje se naglo iskomplikovalo, hitno je prebačen u bolnicu i nakon brojnih analiza utvrđeno je da je bilo potrebno slati 353 na 8672, a ne 335 na 8762. Izgubili smo dragocenih mesec dana zbog pogrešnih brojeva, ali nas lekari sada uveravaju da Boris još uvek ima šanse da pobedi opaku bolest ukoliko uz lečenje SMS-ovima u terapiju uvedemo i medije jer ta kombinacija često daje jako dobre rezultate – izjavila je gospođa Malešević.

Na molbu Njuza da prokomentariše Borisov slučaj, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da će biti ispitane sve okolnosti koje su dovele do lečenja pogrešnim SMS-om i da će svi čija se odgovornost utvrdi snositi posledice.

– Država ni ovog puta neće sedeti skrštenih ruku. Mi smo još jednom pokazali ozbiljnost i čim smo saznali za Borisovu situaciju u najkraćem mogućem roku smo obezbedili SMS broj za njegovo lečenje kao i dinarski i devizni račun za uplate koje mu mogu pomoći da savlada opaku bolest – istakao je ministar.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , , , ,
  1. Ala lažu!
    SrBski vladika jOvan leči direktno preko SMS i očita OPELO ”SERBIAN PRAYER ONLINE” na SMARTPHONE bez muke.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix