nazad na vrh

Zbog loše sezone Hrvatska uvozi turiste iz Sopota

Privlačnost Sopota u ogromnoj meri je uticalo na lošu sezonu u Hrvatskoj

HRVATSKO PRIMORJE, 9. avgust 2o19, (Njuz) – Zbog smanjenog broja gostiju u odnosu na prošlu godinu, Hrvatska je odlučila da počne sa uvozom turista iz Sopota, saopštio je Gari Capeli, ministar turizma Hrvatske.

On je naveo da je već izvesno da će ova godina biti daleko lošija od 2018. godine i istakao je da je uvoz sopotskih turista jedini način da se gubici u turističkom sektoru koliko – toliko ublaže.

– Nismo bili spremni za turističku ekspanziju Sopota i to nam se obilo o glavu. Veliki broj naših stalnih gostiju ove godine se nenadano odlučio za letovanje u Sopotu i to je u ogromnoj meri uticalo na lošu sezonu u Hrvatskoj. Zbog toga smo se odlučili da do kraja sezone uvozimo turiste iz Sopota, pošto ih u tom gradu ima najviše – izjavio je Capeli.

– Mi smo sada pred velikim izazovom, a to je kako se po ponudi približiti Sopotu. Moraćemo da napravimo potpuno novu strategiju kako bismo uvoz turista iz tog grada spustili na neku razumnu meru. Svesni smo da su turistički potencijali Sopota mnogo veći od naših, ali se nadamo da ćemo u narednim godinama uspeti da privučemo barem deo gostiju tog grada – rekao je hrvatski ministar.

Ovim povodom se oglasio i predsednik Vučić koji je još jednom istakao da su turisti iz Sopota veliki privredni potencijal Sopota.

– Srbija je ove godine zabeležila rekordan izvoz turista iz Sopota, pre svega u Hrvatsku, a naši planovi su da za dve, najviše dve i po godine, turistima iz Sopota snabdevamo najatraktivnije svetske destinacije – objasnio je on.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ministar je to morao da ,,sredi” ranije, neki već otišli u Prčanj!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix