Privlačnost Sopota u ogromnoj meri je uticalo na lošu sezonu u Hrvatskoj
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. aug. 2019

Zbog loše sezone Hrvatska uvozi turiste iz Sopota

HRVATSKO PRIMORJE, 9. avgust 2o19, (Njuz) – Zbog smanjenog broja gostiju u odnosu na prošlu godinu, Hrvatska je odlučila da počne sa uvozom turista iz Sopota, saopštio je Gari Capeli, ministar turizma Hrvatske.

On je naveo da je već izvesno da će ova godina biti daleko lošija od 2018. godine i istakao je da je uvoz sopotskih turista jedini način da se gubici u turističkom sektoru koliko – toliko ublaže.

– Nismo bili spremni za turističku ekspanziju Sopota i to nam se obilo o glavu. Veliki broj naših stalnih gostiju ove godine se nenadano odlučio za letovanje u Sopotu i to je u ogromnoj meri uticalo na lošu sezonu u Hrvatskoj. Zbog toga smo se odlučili da do kraja sezone uvozimo turiste iz Sopota, pošto ih u tom gradu ima najviše – izjavio je Capeli.

– Mi smo sada pred velikim izazovom, a to je kako se po ponudi približiti Sopotu. Moraćemo da napravimo potpuno novu strategiju kako bismo uvoz turista iz tog grada spustili na neku razumnu meru. Svesni smo da su turistički potencijali Sopota mnogo veći od naših, ali se nadamo da ćemo u narednim godinama uspeti da privučemo barem deo gostiju tog grada – rekao je hrvatski ministar.

Ovim povodom se oglasio i predsednik Vučić koji je još jednom istakao da su turisti iz Sopota veliki privredni potencijal Sopota.

– Srbija je ove godine zabeležila rekordan izvoz turista iz Sopota, pre svega u Hrvatsku, a naši planovi su da za dve, najviše dve i po godine, turistima iz Sopota snabdevamo najatraktivnije svetske destinacije – objasnio je on.

Viktor Marković

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Ministar je to morao da ,,sredi” ranije, neki već otišli u Prčanj!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *