njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

07. nov. 2013

Zbog lošeg materijalnog stanja sve više starleta prinuđeno da se zaposli

Starlete u strahu kako će reagovati familija ako budu morale da nađu posao

BEOGRAD, 7. novembar 2013, (Njuz) – Duboka recesija žestoko je pogodila i neke od tradicionalno najotpornijih privrednih grana, pa je tako sve veći broj starleta koje u poslednje vreme pokušavaju da se zaposle ne bi li izdržale pritisak svetske ekonomske krize.

Kako pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), trenutno na birou posao čeka 16 visokoobrazovanih starleta, 30 onih koje su se za taj posao osposobile preko različitih kurseva, ali i njih 50 koje su donedavno stažirale u okviru programa “Prva šansa za starletu”.

– One su bile na praksi kod starijih i iskusnijih starleta, ali je problem to što većina renomiranih starleta te mlađe samo iskoristi na godinu dana i nakon toga im ne produži radni odnos – kažu u NSZ-u.

Prema podacima Službe, starlete su često, čak i one u poznom dobu (starosti od 26 do 28 godina), spremne na prekvalifikaciju, ali samo na zanimanja poput modela, foto-modela ili eventualno hostese.

Starleta Seksi Tea kaže za Njuz da je pre tri meseca morala da se zaposli kao službenica u administraciji.

– Bojala sam se kako će na to reagovati moja familija, ali od njih sam dobila najveću podršku. Svi su oni svesni da ja ovo radim zato što moram, zato što me je život naterao na to, a ne zato što to želim i volim. Vi ne znate kako je to kada nemate para da sipate benzin u novi “Mercedes”koji ste dobili na poklon. Niko od onih koji me sada osuđuju nije iskusio kako izgleda kada shvatiš da si sve haljine iz ormara nosila bar jednom i da više nemaš šta da obučeš. Zato poručujem svojim koleginicama da ne obraćaju pažnju na zajedljive komentare i rade ono što je potrebno da prežive. Makar to bio i stalan posao – rekla je Seksi Tea za Njuz.

Kako nezvanično saznajemo, nekoliko nevladinih organizacija priprema i program samozapošljavanja starleta, čija bi realizacija trebalo da počne početkom 2014. godine.

Nenad Milosavljević

 1. vox populi kaže:

  A šta rade? Srarleću?

 2. vox populi kaže:

  sTarleću

  1. iva kaže:

   Starletuju naivne.

 3. Misantropicus kaže:

  Sutanovac zatvorio kafic?

  1. himalajac kaže:

   ma jok, ministarstvo… ali otvaraju se mogucnosti u sns pogonima…

 4. himalajac kaže:

  mozda se starletama posreci, pa upoznaju navijace :)
  dobitna kombinacija- buducnost srbije

 5. Zoran Mitrovic kaže:

  Smatram da starletama treba dodeliti nacionalnu penziju, obzirom na tezinu njihovog posla kao i na pomoc koju su nesebicno pruzale u zivot razocaranim i nesrecnim ljudima. Posebno treba ceniti njihov nocni rad, za koji, kako je poznato treba uloziti dodatni napor, jer dok mnogi spavaju i odmaraju se, one ne stede sebe ni svaki delic svoga tela. Imajuci sve to u vidu mislim da je nacionalna penzija najmanje sa cime drustvo mora da im se oduzi.

 6. a poreklo imovine kaže:

  Starleta je osoba zenskog pola sa velikim potencijalom u barem jednoj znacajnoj oblasti, samo jos nije otkriveno kojoj

 7. Facko Acković kaže:

  Rasplakah se!

 8. nisam bezobrazan kaže:

  Dobijes novi mercedes na poklon i moras da se zaposlis da bi sipao benzin… tuga. Zato ja ne primam poklone, jer od plate, ni ficu , starog, ne bih mogao da napojim.

 9. Marta kaže:

  i sad će BG da izgubi titulu prestonice noćnog provoda sa najlepšim devojkama i najnapućenijim usnama

 10. majstorcina kaže:

  Koliko buducih savetnica ministara?!

  1. Nemanja kaže:

   Ili bar poslanica… Da se bore za očuvanje nataliteta u Skupštini, BRE!

 11. celtic kaže:

  Stalan posao!? Šta je sljedeće, redovne plate, vitki popovi, hljeb za svakoga? Fuj!

 12. aleksandar kaže:

  stalan posao?

  zna li se koliko ce biti placene na sat?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *