njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

28. jul. 2014

Zbog loših vremenskih prilika povećan odliv šanera naočara za sunce iz Srbije

Država pokazaje veliku nebrigu za šanere naočara

Država pokazaje veliku nebrigu za šanere naočara

BEOGRAD, 28. jul 2014, (Njuz) – Zbog loših vremenskih prilika koje su obeležile ovo proleće i leto, Srbiju je od početka juna napustilo 6,200 šanera naočara za sunce po čemu je naša zemlja rekorder u Evropi, saznaje Njuz.

Postavljanju ovog neslavnog rekorda naročito je doprineo jul kada je nešto više od 3,000 šanera uhlebljenje potražilo van granica Srbije.

Većina šanera smatra je odlazak iz zemlje jedini način da prežive jer država ne vodi dovoljno računa o njima, a da je najbolji dokaz nebrige činjenjica da ih čak ni političari ne spominju tokom predizbornih obećanja.

– Naš posao je sezonski i zavisi isključivo od vremenskih uslova. Ova godina je katastrofalna, oblačno je, često pada kiša i ljudima naočare za sunce ne trebaju. U ogromnom sam gubitku a štetu nema ko da mi nadoknadi jer državu nije briga za nas – izjavio je za Njuz Miša, poznati šaner sa Vračara.

– Situacija je takva da je posao šanera naočara za sunce postao zanat koji polako, ali sigurno izumire. Kada sam tražio pomoć od nadležnih organa rekli su mi što se nisi školovao za neki drugi posao. Pa ja da imam neku školu i da hoću od nje da živim ne bih sedeo ovde već bih odavno otišao iz Srbije – rekao je ovaj šaner.

On je istakao da svaka zemlja treba da uloži napore da zadrži ljude.

– Treba pronaći mehanizam da se šaneri motivišu da ostanu ovde, uprkos vremenskim prilikama. Bez šanera modna scena u Srbiji ne može da napravi pomak napred – napomenuo je Miško.

Soko Sokolović

 1. Tagore kaže:

  Belgrade in the rain: (the knive in the back)
  Prase ”halal” beži iz beogradske kasapnice na današnji praznik:
  https://pbs.twimg.com/media/BtVQKP4CEAAI1NX.jpg
  Već tri puta ubijeni Abu Sayyaf je pozdravio “Serbian Strit Vju”.

 2. aleksandar kaže:

  Ko je na vreme poceo posao sa
  naocarama/maskama/perajama
  za plivanje/ronjenje/lov u mutnom,
  sad je car.

  Ovo samo ilustruje koliko je
  srbin nesposoban za prekvalifikaciju
  i osvajanje novih znanja.

  Eh, kada bi samo imali nekog
  Velikog Vodju koji vidi sutrasnjicu,
  da nas uputi i da nam kaze sta
  je sledece, pa da se spremimo…

  a, da…

  jebi ga….

 3. Svetislav kaže:

  Katastrofa ljudi, sprečimo odliv šanera. Može li SMS 1003 da se preusmeri na njih? Vlada ionako ne zna šta bi sa tim parama, pa bar da ne propadne ovo kišovito leto, što se stajlinga tiče. Nema veze što nema sunca, uživajmo i dalje u svojoj zasenčenoj maštovitosti.

 4. mizantropikus kaže:

  Ako novi zakon o radu i novi porezni zakon utice i nja njih, ne treba da se vrate

 5. Алкибијад kaže:

  Је ли има игдје да се могу купити наочаре марке Шанер?

 6. Mickey kaže:

  Otkad je to potrebno lepo vreme da bi se nosile naocare za sunce? Pogledajte malo po gradu, ne skidaju naocare za sunce ni u 12 nocu, jos pogotovo ako voze gradom… Smeta im ulicno svetlo, valjda…
  Nego, dragi moji saneri, spustite vi malo marze pa cete da vidite kako posao cveta i kako mozete lepo da prodjete u razvijenoj i utegnutoj zemlji Srbiji. Ne ovako, hocete da platite RauBau naocare 5 evra a da prodate za 50. Ne moze to tako ni u manje razvijenim banana drzavama (Nemackoj, Austrii, Rusii, Kini…) Kada se naucite pameti, radicete, a dok se ne naucite i idte i plicarite po trulom zapadu…

 7. Aksentije kaže:

  Realno, ovo je ogroman problem i za Srbiju i za region. Takvim odlivom direktno se utice na obaranje cijena na trzistima zapadne Evrope, pa je i marza u Crnoj Gori i BiH mnogo manja.
  Mislim da je vrijeme da se zajedno okrenemo IPA fondovima za regionalnu saradnju i fondovima za vanredne situacije, jer EU mora zastiti ovu granu privrede. Na kraju, sta ce raditi osiguravajuce kuce i policija zemalja clanica, ako nestane sanera?!!

 8. celtic kaže:

  Šta će nam naočale, kad već 500 godina sasvim fino vidimo u mraku?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *