nazad na vrh

Zbog male penzije Krkobabić prinuđen da izdaje sedam stanova i dve zgrade

Krkobabić kaže da njegova primanja nisu dovoljna za zadovoljenje osnovnih životnih potreba

BEOGRAD, 21. decembar 2016, (Njuz) – Milan Krkobabić, predsednik Partije ujedinjenih penzionera ne krije da njegova primanja nisu dovoljna za zadovoljenje osnovnih životnih potreba i da je zbog toga primoran da izdaje svojih sedam stanova i dve poslovne zgrade.

– Uvek sam delio sudbinu srpskih penzionera i zato sam se dobrovoljno odrekao dela svojih primanja kako bih premijeru Vučiću pomogao u stabilizaciji budžeta. Sve to se, ipak, odrazilo na moj lični budžet pa sam morao da se stisnem u jednom stanu, a ostalih sedam izdam kako bih mogao da podmirim sve mesečne troškove – objašnjava Krkobabić. -Srećom, pored ovih stanova vlasnik sam i dve poslovne zgrade, a kirija koju dobijam za njihovo rentiranje dobro dođe u ovim teškim vremenima. Da to nisam uradio, penzija ne bi bila dovoljna ni za plaćanje Infostana za sve ove objekte – kaže on.

Krkobabić, ipak, sa optimizmom očekuje narednu godinu i obećano povećanje penzija koje bi stabilizovalo njegove finansije i omogućili malo lagodniji život.

– Penzije polako, ali stabilno rastu što nam daje nadu da su najteži dani iza nas. Dežurni kritičari kažu da je povećanje malo, ali ja znam da će penzionerima povišica mnogo značiti. Ako se kojim slučajem, desi da do povećanja ne dođe, ja ću se žrtvovati i, ako je to neophodno, kupiti još koji stan ili zgradu čijim izdavanjem ću nekako prikupiti novac potreban za mesečno preživljavanje – poručuje predsednik PUPS-a.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Sta tek da kaze mali?
  Njemu ni 20 ne krpe nemastinu.

 2. Tuga sta reci…kupis stanove I sve pod kiriju…noga ti I ne kroci da vidis kako je u djakuziju kakav je pogled s terase na Dunav Savu ili Avalu,a vec tu neko koji kao automat bez srca samo prebacuje pare na racun…tvoje a nije tvoje…samo novac bezvezni novac kaplje svakog meseca da te podseti da si vlasnik al utesis se…nije sve ni u zidinama, ima nesto I u tim parama…bar pomognes banci koja te neverovatno ceni…gazda moj…

 3. G. Krkobabić, koji je odrastao u socijalistićkom društvu, zadojen levičarskim idejama, jako dobro zna da je čika Marx govorio ‘Bogat čovek je, čovek bogatih potreba’.
  Iskrena šelja kalana Krkobabićevih je da svi penzioneri žive kao oni. Krkobabić junior je još kao pionir, osnivajući pionirski PUPS, shvatio da je naša budućnost u penziji, kako je govorio pokojni deda Jovana, a baba nastavila njegov put.

 4. Kad vidim ovu produhovljenu facu, pitam se zasto su samo u Srbiji takvi ljudi bogatasi?

 5. Znate ono kad je jez caplju!!

 6. A, jel placa porez na rentiranje stanova? :) :) :)

 7. Kurto i Murto?
  Kao naslednik trostruke penzije od pokojnog strica, ja se zaustavim i pitam moju strinu (90) da li je studirala grčku mitologiju?
  Pa prolazila sam kraj neke školice u nedalekom selu – odgovara moja uspešna strina.
  ‘Fala Bogu, svi Srbi su sve naučili od 50 kćeri (DANAIDES) grčkoj kralja (DANAJA).
  Kako?
  50 mudrih kćeri kralja Danaja, čuvene seksualno nadarene DANAIDES, su se udale za 50 brata od strica, i posle burne seksualne noći i muvanja do jutra, ukokale neprijatelje svako svoga u bračnom krevetu.
  Adelaide su osuđene da šljivovicom od srpskog kazandžije pune bure bez dna u podzemnom svetu Hada do kraja VREMENA.
  (Vremenu kraja nema.)

 8. Otvoriće on novu poštansku jedinicu u Zabeli,kad tad…

 9. Znaci covek ladno priznao da sa penzijama se ne mogu ni racuni platiti. Ekstra, i nista nikome.

 10. Pa malo mu…..covek zaradio….trudio se sve ove godine da stekne za sugurnu starost….mozda ugosti i nekog beskucnika u jedan od tih stanova….SRBIJOO….

 11. Lepo mi dođe da se ispovraćam,jer ja i suprug penzioneri izdržavamo nezaposlenog sina dipl.ekonomistu,jer za njega nema posla u Beogradu ,gradu u kojem je rođen zbog svih tih dođoša polupismenih i poluobrazovanih.Muka mi je i da više bilo šta kažem.

 12. Natera mi suze na oči.

 13. Zbog takvih je moja penzija 13.000 din

 14. Da čovek ne veruje sopstvenim očima šta čita, penzije su male ljudima koji mesečno imaju od šest, sedam, do jedva 30 hiljada dinara. I, plus, iznajmljuju neku “straćaru”, ili, ako imaju neki, kakav-takav stan. Ovaj je rentijer, sa sigurno daleko većom penzijom i nekoliko puta, a govori o preživljavanju. Koje sprdanje sa narodom!!!!!!!!!!!!

 15. Gospodine, divim se Vasim sposobnostima da ste postigli da “stvorite” sedam stanova koje mozetw da rentirate i tako stvarate prihod koji Vam je neophodan za zivot! 😊 Ja sam stekla penziju, obrazovanje na Ekonomskom fakultetu Beogradski univerzitet, profesionalno iskustvo, rad, nikada nisam stekla ulov da dobijem kljuceve za useljenje u stan, stambeni kredit…! Pitanje je:sta sa onima koji su od svojih plata uplacivali od 1980godine uplacivali u stambeni fond koji je iznosio 8%naLD, doprinos za razvoj elektroprivrede Kosova, za Zajam za razvoj Srbije-nepovratni. Ukoliko drzava prepozna i stvori uslove da nadoknadi dugove prema konkretnim gradjanima mislim da ce to biti jedan od pokazatelja da je drzava pocela da pravno funkcionise!

 16. Pa dzukelo matora kako te uopste nije sramota da pricas ovakve stvari ovom jadnom narodu a penzionerima posebno

 17. Šta bre ovaj priča, odakle mu samo 7 stanova, pa ih izdaja da bi preživeo, jel ovo neka sprdnje na bedu… Moja majka je proterana sa Kosova vekovnog ognjišta moje dedovie za bedni dinar koji je dobila ucenom siptara nemoze ona a ni dva brata da kupe u Srbiji ni supe,. Pitam samo kako će oni preživeti a kako će tek ona sa porodičnom penzijom od9000 hiljada dinara mesečno i plus podstanar da živi 😩😩😩🙄Tiga i sramota. Odgovorite miii gospodo sa po 7 i više stanova i bar 150 hiljada penzije, kako da ona živi ili da jeodmah živu sahrani da se ne muči?

 18. Ovaj ili nije normalan ili nam se ruga!

 19. Da li je ovo moguće što pišete, da je istina? Ako je tako, a i da nije odmah donet zakon lex spec. o poreklu imovine, utvrditi i sve nacionalzovati!

 20. Kao da nezna da je. Nekima 10500 po pet hiljade u jednom delu kako da prezive ljudi.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix