Rađanje sedmogodišnje dece jedino rešenje
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

14. jun. 2016

Zbog nedostatka mesta u vrtićima roditeljima preporučeno da rađaju sedmogodišnju decu

BEOGRAD, 14. jun 2016, (Njuz) – Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda je zbog velikog broja mališana koji će i ove godine ostati bez mesta u vrtiću preporučio roditeljima da u narednom periodu rađaju sedmogodišnju decu.

Prema rečima gradske sekretarke Snežane Đurić navala za vrtiće je velika i jedino rešenje jeste da se roditelji ne odlučuju za bebe već isključivo za decu koja treba da krenu u prvi razred.

– Ove godine imamo tri i po puta više zahteva od kapaciteta kojima raspolažemo zbog toga se može desiti da oko 10.000 dece ostane bez mesta u vrtiću. Zbog toga apelujem na sve buduće roditelje da rade i u svom, a i u interesu gradske uprave i da rađaju isključivo sedmogodišnju decu, jer ukoliko dobiju bebu lako se može desiti da sledeće godine njihovo dete ostane bez vrtića – izjavila je Snežana Đurić za Njuz.

– Zakon je takav da je osnovna škola obavezna i roditelji ne moraju da brinu o tome da li će njihovo dete u septembru ostati bez mesta u školskoj klupi. Roditelji će na taj način izbeći iščekivanje lista u vrtićima, nervozu, traženje veze, čekanje na odbijenicu i jurenje mesta u privatnom vrtiću. Jednostavno rađanjem sedmogodišnje dece vrlo brzo bi se rešili svi problemi vezani za upis u vrtiće – objasnila je gradska sekretarka.

Ona je dodala da je grad svim roditeljima ponudio jednostavno rešenje, a na njima je da ga prihvate ili da i dalje dobijaju bebe za čije čuvanje će, zbog nedostatka mesta u vrtićima, morati da angažuju babe i dede ili da nekog plaćaju.

Soko Sokolović

 1. ariela kaže:

  Kako su danas klinci pametni KO da su rodjeni SA zavrsenim faksom…a vrtice treba da popune politicari i nazovi strucnjaci u raznim oblastima…da uce ispocetka o moralu postenju medjuljudskim odnosima…imalo BI TU mnogo poslala za pedagoge…ako su i oni uopste to…

  1. Lola kaže:

   Kad svi postanu pederi i lezbejke, nece trebati vrtica….

 2. veselo veče kaže:

  Ma nije problem u broju vrtića. Očito da nema dovoljno baba i deda, koji su, u pravoj domačinskoj Srbiji brinuli o deci. Kakvi bre vrtići, šta će nama te zapadne novotarije. Zato, rešenje je u uvozu baba i deda iz Kine, pošto oni imaju malo dece, a mnogi su željni brige za mališane. Umesto da uvozimo kinesku škart robu treba da uvozimo penzionere koji će brinuti o deci, ali i trošiti juane, koje nisu zaradili u Srbiji.

 3. Рубљов kaže:

  Препоручујем аутору чланка да проучи онтогенезу примата, и физиологију хомосапиенса. Младунчад хомосапиенса долазе на свет после девет месеци проведених у мајчиној утроби. Каква седмогодишњи новорођенчад, какви бакрачи !? Какав јувенилни матерични развој, шта ће мајка са млеком до седме године? Је л’ сте се то запитали, можда, ауторе ?
  Једино решење јесте изградити нове вртиће, много нових вртића, да буде вишак места за децу, па да се рађа више деце и свима да буде боље ! А кад буде било много вртића, да ли аутор мисли да ће се деца у мајчиној утроби задржавати краће од девет месеци да би попунила места која су слободна ? Да ли сте о томе размишљали, ауторе, колико би женама тешко било да данас затрудне, сутра буду трудне цео дан а прексутра се породе, а дан после опет затрудне, и који мушкарац би то постизавао да спава са рођеном женом сваки трећи дан?!??

  1. Рубљов kaže:

   Сам ћу да допишем испод коментара:
   Hidden due to low
   comment rating
   Click here to see

 4. Баш Рђа kaže:

  Највећа беба у историји Србије, са 46 година научила је да сама мења пелене, што је задивило једно мало блентаво недоношче, које још није проговорило, бар не неку смислену реченицу. Прва беба је често нервозна, мало спава, па баш често плаче, и сва је мусава и жвалава, ко да је неки шиптар правио. Једну бебу од 43 године, због габарита није могла да донесе рода (јбг није птеродактил), па је испала из авиона, падобран се касно отвориo па је пала на главу, има неких ситних последица, ништа страшно, може да буде министар. Првој беби Србије неко дрма кавез, овај, бре, креветац, нуде јој паткицу, она се још јаче дере, зрела је за батине. У истим јаслицама (државним) је и бебиронче од 50 лета, натеже флашицу без цуцле, и само што није проговорило енглески, много лепо пева, игра се неким коферчетом, увек неки шоу с њим. И једно бебче од 45 година, воли да се купа хладном водом, фали му нешто, ваљда калцијум па гребе и љушти зид, једе тај прашак и много воли тестенине. И једна сјатка маја (није Маја, да не буде забуне) буцкица, исто 46 година, кхм, љуљ*о би је, шљепкао по гузи, разбио би је к*о звечку.

 5. zeks kaže:

  Javno neslaganje sa ovim predlogom je u ime ministarstva za rad,boracka i socijalna pitanja izneo licno ministar Aleksandar Julovic,on je predlozio da,uprkos izuzetno velikom broju novootvorenih radnih mesta, majke ipak krenu sa radjanjem zdravih i pravih penzionera,sto bi po njegovim recima,pored problema sa vrticima,resilo i probleme u skolstvu i zaposljavanju,a donelo bi i znacajne ustede zdravstvenom sistemu,posebno naglasivsi da u tome ima punu podrsku premijera.

 6. Tagore kaže:

  Cepaju obuću i odeću, traže povišicu dečijeg dodatka, mnogo jedu i stalno rastu? Štetnost dece je dokazana i u antologiji srpske poezije i nemira…
  Hajde, novoobogaćeni političari (i masne polit_čarke), gojazni gradonaslednici, buckasti pevači (i pevaljke), kumovi i ortaci, pa ovi pošteni i visoko obrazovani ljudi moraju imati dece.
  Lepu decu lepih bogataša možemo poslati tamo negde u Siriji, Libiji, na Kipru, na Krimu ili u Hondurasu da se naslednički obogate, a vi znate da će i ovi siromašniji (bez dece) uz pomoć domaćeg kapitala osetiti obećani boljitak ranije ili KASNIJE.
  .
  Montana – Mlado devojče Kaitlyn Juvik (18) je krenulo u ”Helena High School” da se školuje malo, a nije imalo dolare za prsluk, i stariji profesor je počeo svadnevno da zeva u gola nedra. Zbog preznojavanja profesora Kaitlyn Juvik je proterana iz škole.
  I cela Amerika je počela da se dere: ”Against discrimination in schools, we focus on the right for girls to go braless”!
  To je još jedan dokaz da deca mogu biti štetna.

 7. Ja sam kaže:

  Kod mene u kraju poceli da sterilisu macke zbog nedostatka hrane u kontejnerima.
  Nadam se da vulin ne cita Njuz pa da ovu ideju prenese u Zakon obaveznom neradjanju beba.

  1. Tagore kaže:

   Na severu Sahare diže se planinski lanac Atlas na kome žive berberska ovca, berberska koza, berberski jelen, leopard, medved…
   Naši privatni berberski prijatelji Alžirci su našli Alahov brzojav za bržu udaju neuspešne ženske dece od 13-15 godina bez male mature.
   Oni tamo brzo jave ”mladim kandidatima od 15-75 godina mladosti” da imaju ”gotove ćerke za udaju” i na saboru kraj pustinje u istom danu udaju stotinu dece.
   Mladoženje nemaju prava imati više od 5 udavača u jednosobnoj kući od pleve, slame, bodljikavog sena i ševara.

 8. Sp kaže:

  A zbornicu pretvoriti u porodilište, nastavnike dokvalifikovati u babice, a Toma će, u pauzama izmedju ordenja i maestralnih govora, kao glavni ginekolog, poradjati žene i decu slati direktno u učionicu. Prvi čas: veronauka.

 9. sexolog kaže:

  Iver ne pada dalje od klada…To pokaže Naše vreme…Sve ostalo,a sada Rada…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *