Odluka da malo iskulira mu je u potpunosti promenila život
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

19. maj. 2015

Zbog nedostatka posla mladi se sve više posvećuju kuliranju

SRBIJA, 19. maj 2015, (Njuz) – Hronična nezaposlenost kao posledica teškog stanja na tržištu rada naterala je građane da potraže bilo kakav izlaz iz ovakve situacije, a veliki broj mladih je svoju perspektivu pronašao u kuliranju.

– Dugo sam tražio posao bez ikakvog rezultata, što je na kraju počelo užasno da me opterećuje. Na savet jednog prijatelja odlučio sam malo da iskuliram i ta odluka mi je u potpunosti promenila život, priča tridesetogodišnji Mirko Janković, diplomirani filozof.
– Ubrzo sam otkrio i druge ljude koji praktikuju ovu aktivnost, udružili smo snage i sada kuliramo zajedno. Svega ovoga ipak ne bi bilo bez podrške najbližih, roditelja, babe i dede koji mi pomažu koliko mogu i tako obezbeđuje neophodne uslove za kuliranje, ističe on.

Kako saznajemo, ovi mladi ljudi kuliraju na različitim mestima, u parkovima, ispred dragstora, na društvenim mrežama, a svakako najcenjeniji oblik kuliranja je onaj po beogradskim kafićima.

-Kuliranje nije za svakoga, upozorava Marko. – To je celodnevna aktivnost koja od vas zahteva potpunu predanost i posvećenost. Ukoliko niste spremni da date sve od sebe, nemate podršku porodice, bolje i da ne počinjete sa kuliranjem, napominje on.

On dodaje da je ovo, ipak, samo privremeno rešenje i da će prestati sa kuliranjem i potražiti posao čim se ekonomska situacija u Srbiji popravi. Tvrdi i da je optimista i da veruje da će uskoro sve biti skroz kul.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Marku je bolje da se spremi za duzi rok jer se Presednik I Premier razilaze u platformama, tako da ce vreme za razresenje zaposlenja mladih potrajati I verovatno ce kraj biti malo sutra!

 2. zoran kaže:

  Сјајно решење за младе и талентоване људе! Ено, један драматург и један брат премијера, те председница једне невладине организације – младост им прође у кулирању, а њима никад лепше – овог лета славе тридесет година од почетка кулирања…
  Једва чекају да виде разредну и професоре на прослави…

  1. zoran kaže:

   Позвани су мира марковић, драгољуб мићуновић, наташа кандић…

   1. zoran kaže:

    Уредништво, хоће ли бити директног преноса “песма евровизије”‘?

 3. Zoin Mihailo kaže:

  Predlog radne grupe za izmene Zakona o radu je da se kuliranje upisuje u radnu knjižicu..
  Ako državi odgovara da mladi ne rade, neka ih pusti da kuliraju.
  Ako joj više odgovara da rade, onda ona može da kulira.

 4. voya montoya kaže:

  Informacija nije baš potpuna.Priličan broj mladih itekako radi na sebi,otud parola : biram da masturbiram…

 5. Raynolds kaže:

  Danas da bi dosao do posla mora da zavrsis 15 fakulteta da bi strajkovao k'o sav normalan svet.

 6. Pera kaže:

  Види се да одлуке нашег председника дају резултате. Од када је Небеска Србија (Air Serbia) по декрету Николића подигла цене карата, све више млади остаје у Србији и кулира. Што је боље него да одлазе у иностранство.

 7. Starojko kaže:

  Šta radiš? Ništa, kuliram. A ti? E_ja_kuliram isto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *